katanisk8 30.05.2022 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Dzień dobry, Właśnie był Pan z gazowni z miernikiem i sprawdzał szczelność rur sieci gazowej przechodzącej przez moją działkę przy ogrodzeniu. Centralnie pod 20 letnim klonem jest nieszczelność. Powiadomione zostało pogotowie gazowe i mają jeszcze dzisiaj usuwać nieszczelność. Do wycięcia jest klon i rozwalenie pięknego trawnika pewnie przez koparkę. Proszę powiedzcie mi czy macie jakieś rady? Czy da się jakimś sposobem uratować drzewo? W planach jest już wymiana tej rury na nową, już wszyscy mieszkańcy wyrazili zgodę ale nie wiadomo kiedy to się stanie. Czy jest możliwość "poczekania" do uruchomienia nowej rury? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.05.2022 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Jak sie gaz ulatnia to czekanie to raczej odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.05.2022 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Czy w KWieczystej masz zapisaną "służebność przesyłu" gazu tą rurą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katanisk8 30.05.2022 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Nie mam księgi wieczystej, mam tylko akt notarialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 30.05.2022 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Nie mam księgi wieczystej, mam tylko akt notarialny W akcie notarialnym masz numer księgi wieczystej. Sprawdź zapisy w ksiedze czy jest służebność (https://ekw.ms.gov.pl/eukw_ogol/menu.do) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 31.05.2022 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Jeśli działka nie była dzielona "świeżo" przed transakcją, to w AN będzie numer KW. Jesli działka była wydzielona bezpośrednio przed transakcją, to był wniosek o odłączenie od KW.... i założenie nowej KW. Kropka. Numer nie był znany w chwili transakcji, zawiadomienie przyjdzie poczta kiedyś później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts