davor 31.05.2022 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Witam serdecznie,jakiś czas temu kupiliśmy dom, tzw. kostka z lat 80. Na działce znajduje się garaż, który usytuowany jest w rogu działki - w jej granicach (tzn. ściany rogowe garażu pokrywają się z granicą działki). Moje pytanie jest takie, czy jest możliwość przebudowy/rozbudowy tego garażu. Wiem, że w tej chwili istnieją wymogi co do odległości zabudowy garażu od granicy działki. W stanie obecnym nie jestem w stanie spełnić tych wymagań. Jak w tej chwili wygląda sytuacja prawne takich zabudowań? Czy jeśli złoże zgłoszenie bądź wniosek o wydanie pozwolenia wraz z projektem to jest szansa, że będę mógł ten garaż przebudować/rozbudować?Dzięki bardzo za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 31.05.2022 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Czy jest MPZP i czy coś mówi? Garaż lub budynek gospodarczy może być sytuowany w granicy działki po spełnieniu wymagań z WT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts