woan 04.06.2022 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Witam. Też do Was dzwonią z propozycją podpisania umowy ??? niby jakiś pakiet oszczędnościowy. Żona się złapała i przesłali jej wzór umowy i telefony co chwilę kiedy klepiemy temat? Czytałem tą umową i tam jest jakaś opłata handlowa, niby coś oferują .Ale jak to w PL nie ma nic za darmo. Mają wszystkie dane , wygląda jakby faktycznie energa dzwoniła. Podpisał ktoś tą umowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 05.06.2022 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 (edytowane) Nie wchodź w naciągaczy, to ordynarny kant. To jest dodatkowy pośrednik, finalnie będziesz miał większy rachunek do zapłacenia. Tak było zawsze, teraz odbiorcę dobija jeszcze inflacja. Widziałem takich ludzików na emeryturze zrobionych w bambuko np. na umowie na prąd, na umowie na gaz, na wymianie w bloku starego "junkersa" PG-6 na nowszy z zapłatą na raty, których suma przewyższała dwukrotnie cenę nowego następcy PG-6, lecz to zobaczyli po otrzymaniu pocztą umowy. Dobrze że młodsze pokolenie energicznie wmieszało się i w rezultacie nowy ogrzewacz został, a umowę kredytową rozwiązano (sa na to dwa tygodnie gdy umowa zawarta na odległość czy po za siedzibą firmy; przynajmniej tak wówczas było). Wyszedł ogrzewacz po cenie detalicznej + za montaż. Emeryci mieli z głowy: primo wymianę sprzętu a secundo bieganie po policji, prokuratorach i sądach. Lecz to wymaga natychmiastowych decyzji. Mogą was cmoknąć, będą straszyć (nie strasz, nie strasz, bo się .... ) ale te dwa tygodnie na odstąpienie, to jest zdobycz konsumencka po wstąpieniu do Unii Europejskiej. Masz wątpliwości, to idziesz do miejskiego/powiatowego rzecznika praw konsumenta (adres w necie, też efekt należenia do UE ) i to jest bezpłatne, natomiast porada adwokacka jest płatna (jak każda usługa). Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 05.06.2022 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Ten co dzwoni pewnie mówi podobnie jak ten wyżej. Czyli masa słów a zero treści (temu z energa chociaż za to płacą). woan pewnie coś w stylu pakietów serwisanta24 jak w tauronie. Już dawno to przeliczono, że najbardziej opłaca się taryfa sprzedawcy niezależnie od tego co kto oferuje w tych pakietach. Sprawdź co masz teraz ale generalnie bez świadomości co to jest nic bym nie podpisywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 05.06.2022 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Dodatkowo opłata handlowa, która wlicza jeszcze koszty ubezpieczenia no i 2 gr drozszy prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 07.06.2022 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Dodatkowo opłata handlowa, która wlicza jeszcze koszty ubezpieczenia no i 2 gr drozszy prąd Właśnie opłata handlowa jakieś 30 zł/miesiąc + jakieś wyliczenia kw po ileś tam. Ciekawe bo przysłali ofertę niby na adres zameldowania,a tam nikt nie mieszka. Papiery podesłali na emaila i miała żona to wypełnić i podpisać. Finalnie ja wiem,że nie ma nic za darmo, więc kazałem to wywalić i jak zadzwoni jeszcze raz to podziękować. Babka twierdzi,że umowę trzeba podpisywać co dwa lata tak jak na telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts