Rajtuz 09.06.2022 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Pytanie: dom z lat 50 usytuowany jedna ściana (bez okien) na granicy działki, chcę przebudować dach z 2 spadowego na płaski , dom po przebudowie nie będzie więcej wchodzić na sąsiednią działkę niż teraz, pytanie co potrzebuję poza projektem i pozwoleniem na budowę? Czy usytuowanie domu na granicy niesie za sobą jakieś niedogodności formalno prawno finansowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 09.06.2022 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Postępowanie w tym przypadku określa Art. 47 Prawa budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rajtuz 10.06.2022 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Dziękuję za odpowiedź, ten art jest akurat możliwy do spełnienia, mam wątpliwość co do pozwolenia na budowę które jest niezbędne przy "nadbudowie" domu (nadbudowa tylko z nazwy dom będzie obniżony) i dostosowaniu do obecnych przepisów usytuowania, dom tak jak napisałem jedną ściana w granicy (bez okien) drugą może z metr od granicy (z oknami) żeby się nie okazało że będę musiał zamurować okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts