olsz 10.06.2022 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Zaczęliśmy tydzień temu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 10.06.2022 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 (edytowane) To był emocjonujący dzień. Kilka dni przed montażem pojawiło się zagrożenie, że Tir nie dojedzie na budowę, było gorąco, a my 250 km od budowy. Następnego dnia byliśmy na miejscu i i udało się jeszcze utwardzić i wyprofilować dojazd. Dobrze, że mieliśmy sprzymierzeńców. Tym samym nasz piękny nowy dom stał się prawdziwy, a wszystko to po roku od zakupu działki. Na początku było chwilę stresująco, potem ten etap budowy super- firma sprawdzona, z dobrymi opiniami- dlatego wybraliśmy. Dziennik założyłam, żeby rzetelnie pisać, jak wygląda budowa, a także żeby się radzić Was w sytuacjach, na których się nie znam. Edytowane 10 Czerwca 2022 przez olsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 10.06.2022 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Po pięciu dniach- wiecha i nasza radość. Panowie, którzy wykonywali pracę byli naprawdę profesjonalni. Podpowiedzieli nam kilka rozwiązań na później. Czekaliśmy na wyczekany już i tak dach, ale się nie doczekaliśmy. A tymczasem powstawał tez ogródek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 11.06.2022 03:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Planuję sobie łazienkę Teraz też etap wyboru prysznica (wstępnie liniowy, ale boję się, czy dam radę zrobić, więc chyba wpuszczany w posadzkę brodzik), wc (geberit, czy kompakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 11.06.2022 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 Przyjechały dachówki. Mamy Creatona grafit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 12.06.2022 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 A to nasz dodatek przy ogródku- wiata na piec chlebowy. Wykonanie: mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 13.06.2022 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Dziś był dzień komina oraz poprawiania wcześniejszych prac. ITS szybko zareagował na nasze obawy i stresy związane z kilkoma kwestiami. Cześć już naprawiono i to było naprawdę profesjonalne, została jeszcze istotna dla nas kwestia, mam nadzieję, że też będzie w porządku. A tymczasem komin, mamy system kominowy Brata i będziemy w domu mieli piec wolnostojący, czyli po ludzku- kozę. Zdecydowaliśmy się na evorę z firmy Romotop. Ważne dla nas jest by było 100% bezpiecznie, bo jesteśmy ogniolubami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 14.06.2022 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Pogoda nie rozpieszczała dzis wcale, jednak Panowie staneli na wysokości zadania. Dachówka w większości już u góry i czeka na ułożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 23.06.2022 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Dni mijają i nasza budowa domu postępuje. Niestety zauważalnie wolno, ale dziś był u nas ITSowy kierownik naszej budowy i mam nadzieję, że pójdzie teraz szybciej. Jedna połać dachu prawie gotowa, dziś dojechały prawe dachówki szczytowe (tez borykamy się z brakami) Panowie ocieplają Steico Protect druga ścianę kolankową (pierwsza z bólami, ale też już zrobiona) oraz kładą dachówkę na drugiej połaci, tej trudniejszej bo z kominem, kominkami wentylacyjnymi. Jutro miały przyjechać okna, ale czarno to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 28.06.2022 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2022 Również i nas dotykają opóźnienia w dostawach. Okna, które miały być w piątek, przyszły dziś, drzwi nie:) tzn przyszły, ale nie nasze. Mimo to dziś owocny dzionek. Oto co na naszej budowie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 29.06.2022 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 To, czego kompletnie się nie spodziewaliśmy to słaby kontakt z firmą już w trakcie budowy.Wydzwaniamy trzeci dzień do kierownika ze strony its oraz do elektryka, który miał być w poniedziałek. Elektryk nie odbiera, kierownik nic nie wie.Ogólnie "nie mamy Pana płaszcza i co nam pan zrobi"Pan Franek musiał już kończyć dach (z którego jesteśmy zadowoleni, z Pana Franka rownież), elektryk się nie pojawil, aby omówić i zacząć instalację odgromową.Niestety to jest bardzo słabe, a dla nas inwestorów wprowadza niepotrzebne stresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 03.07.2022 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 Nie da sie ukryć, że domek nam pięknieje.Elektryka wewnątrz już prawie rozłożona, woda tez.Elektryk, gdy dotarł, robi fajną robotę, pan od wod-kan też- naprawdę nam miło.W międzyczasie elewacja dalej jest wykańczania, A my zauważyliśmy, że w jednej że ścian zewnętrznych zamieszkały myszy, bo w trakcie montażu były problemy i nie została zabezpieczona.Ciekawa jestem, jak ITS postąpi w tej sytuacji. Mam nadzieję, że nie zostawią nas na lodzie. Tymczasem jutro dalsze prace, bardzo się cieszymy, że niebawem koniec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 05.07.2022 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2022 Fajny etap mamy, no i piękny domek. Znajdę zdjęcia z wizualizacji projektowej i wkleję, wiem, że tak nie będzie od razu wyglądał, ale to już mąż sam będzie dalej wykonywał (gdy już będziemy mieli gdzie spać Położone już prąd i woda, robimy zdjęcia, żeby potem niczego nie przekręcić (a zdazylo się nam w poprzednim domu). Za kilka dni wylewanie posadzki. Dziś przygotowują Panowie podbitkę, tzn stelaż chyba do niej. Ale kable i tak cieszą, bo to już coraz bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olsz 08.07.2022 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 (edytowane) Sprostowanie się należy, bo po wnikliwej obserwacji, a nawet po wykonaniu kontrolnego odwiertu w ścianie- zadnej myszy nie stwierdzono, odwaliłam kaszanę Mysz, którą widziałam, biegała po prostu przy domu, naszczał kot, a celulozę nawiało, czy jakas inna cholera. Tak, czy inaczej ITS zachował się profesjonalnie i nie olał tematu, to było naprawdę w porządku, a ja najadłam się trochę wstydu. Dziś mieliśmy "dzień posadzki". Wcześniej położone 3 warstwy styropianu po 5cm. Fajny to moment, bo od poniedziałku sufit:) Robią tez Panowie podbitkę. Edytowane 8 Lipca 2022 przez olsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.07.2022 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 lecicie jak burza. To jakiś gotowy projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 11.07.2022 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 Na którym etapie oni dokładają folię paroizolacyjną na przegrody zewnętrzne? Jak zabezpieczają dom przed wykraplaniem wilgoci w ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts