krzywyplytek 14.06.2022 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Cześć, Posadziłem po Świętach w ogródku drzewko i w sumie nie do końca wiem co to jest - powie mi ktoś? Igły nie są kłujące, nie opadają, a wygląda tak, jak na zdjęciach. Jak wygląda system korzeniowy takiego drzewka? Posadzone jest na czarno-brązowej glebie gliniastej (przy sadzeniu wsypałem ziemi do iglaków ale nie jakoś bardzo głęboko). W odległości 1.2m od pnia idzie rura kanalizacyjna, znajduje się ona ponad metr poniżej poziomu gruntu. Jaka jest szansa, że kiedyś korzenie dotrą do tej rury i mogą jej coś zrobić? Jest to rura pcv 150mm. Z góry dziękuję Edytowane 14 Czerwca 2022 przez krzywyplytek Dodane zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.06.2022 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 jodła. jak świąteczne drzewko to pewnie kaukaska. korzenie na 100% dojdą do rury, to wielkie drzewo jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzywyplytek 14.06.2022 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Jodłę kaukaską mam z tyłu domu i rośnie jak szalona. Z tego co udało mi się wybadać, to będzie jodła koreańska. A te kuleczki na końcach to przypadkiem nie będą szyszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.06.2022 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 na 100% nie wygląda na koreańska. Sam czubek ma pewnie z 30 cm, co znaczy, że to jest jednoroczny przyrost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts