chmielik 20.06.2022 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Witam , mam może śmieszne pytanie ale zastanawiam się jak przyciąć wystające z sufitu rury od rekuperacji . Wystają ok 15-20 cm. nie mam jeszcze kupionych anemostatów i zastanawiam się czy tnie się je równo z sufitem czy może trzeba zostawić centymetr czy dwa ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 20.06.2022 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Cześć, Zajrzyj jaki wygląda zestaw anemostatów do montażu. Najpopularniejsze wciska się do rury, dlatego sugeruję przyciąć równo z sufitem. Ja u siebie jeszcze tych na górze (podobnych do Twoich nie obciąłem). Planuję przyciąć piłką do plastiku (tudzież jakimś brzeszczotem. Jeśli masz za duży otwór, możesz wymienić anemostaty na podobne do tych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielik 20.06.2022 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Dziękuję za podpowiedź. Jak to mówią " mierz ( pytaj ) dwa razy a tnij raz " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 20.06.2022 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Jeśli chodzi samo cięcie. To ja ucinalem od zewnątrz mała szlifierką ile się dało. A potem przy samym suficie od wewnątrz. Oczywiście zaraz ktoś powie, że nie tnie się ocynku, ale taka ucięta rura leżała u mnie na zewnątrz 2 lata i nic się z nią nie działo jeśli chodzi o korozję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts