sokev 26.06.2022 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Witam Chciałbym się dowiedzieć jakie rozwiązanie proponowane było by do "odśnieżania" dachu płaskiego o powierzchni ok 180m2. Chodzi mi o to aby nie trzeba było by się na niego wspinać i szuflować z niego śniegu przy dużych opadach. Jakie rodzaj ogrzewania byłby wskazany?Mitchel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.06.2022 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Witam Chciałbym się dowiedzieć jakie rozwiązanie proponowane było by do "odśnieżania" dachu płaskiego o powierzchni ok 180m2. Chodzi mi o to aby nie trzeba było by się na niego wspinać i szuflować z niego śniegu przy dużych opadach. Jakie rodzaj ogrzewania byłby wskazany? Mitchel Po co odśnieżać? Dziesiątki lat nikt nie odśnieżał dachów - potem przez rok czy dwa była panika i odśnieżanie, jak przez błędy budowlane jedna hala się zawaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 26.06.2022 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Też miałem taki pomysł aby montować kable, po dobraniu mocy koszt wyszedł 5-6 tys za materiał.Ale położenie kabli zwiększa: prawdopodobieństwo uderzenia pioruna, pożaru.Po 4 latach zrezygnowałem z pomysłu, rynny nie zamarzają, śnieg może sobie leżeć nic mu tam się tam nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 26.06.2022 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Na dachu roztopisz, w rynnie zamarznie. Projekt dachu(stropu) powinien obciążenie śniegu przewidywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts