pdothash 01.07.2022 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2022 Jak wiadomo można nieco zmniejszyć wydatki poniesione na fotowoltaikę na co najmniej dwa sposoby (niewykluczające się):1. Skorzystanie z dotacji w ramach programu "Mój prąd" (IV edycja w chwili pisania tego tekstu)2. Odliczenie kosztów instalacji od dochodu (do 53000zł) jednak od kosztów należy odjąć wysokość wszelkiego rodzaju dotacji. Niektóre firmy montujące fotowoltaikę oferują kredytowanie usługi.Pytanie: czy jest sposób na skorzystanie zarówno z kredytu, jak i ulgi i/lub "mojego prądu"?Dobrze myślę, że jedyna droga to kredytowanie tylko części kwoty zakupu i odpis/uzyskanie dotacji na część opłaconą od razu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 01.07.2022 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2022 Jak wiadomo można nieco zmniejszyć wydatki poniesione na fotowoltaikę na co najmniej dwa sposoby (niewykluczające się): 1. Skorzystanie z dotacji w ramach programu "Mój prąd" (IV edycja w chwili pisania tego tekstu) 2. Odliczenie kosztów instalacji od dochodu (do 53000zł) jednak od kosztów należy odjąć wysokość wszelkiego rodzaju dotacji. Niektóre firmy montujące fotowoltaikę oferują kredytowanie usługi. Pytanie: czy jest sposób na skorzystanie zarówno z kredytu, jak i ulgi i/lub "mojego prądu"? Dobrze myślę, że jedyna droga to kredytowanie tylko części kwoty zakupu i odpis/uzyskanie dotacji na część opłaconą od razu? Źródło finansowania jest nieistotne podstawą dotacji oraz odliczenia pit jest faktura vat na wykonaną instalację oraz dokonany przelew z jej opłacenia lub dokument kp w przypadku gotówki. czy pieniądze są własne czy pożyczone to bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakabayashi 12.07.2022 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2022 Mógłby ktoś podpowiedzieć jak obecnie najlepiej dofinansować instalację ? Z jakiego programu skorzystać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts