agb 07.07.2022 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Moja aktualna kamera puszcza dwa strumienie. Czy soft od NVR nie umożliwia zarządzanie nimi, tak by "w locie" zapisywała się niska rozdzielczość, a w razie wykrycia ruchu - hi res? Na str. 33. instrukcji mowa jest o możliwości konfigurowania main- oraz substream, ale niekoniecznie tak jak w przypadku postawieia serwera: https://www.hikvision.com/content/dam/hikvision/products/S000000001/S000000002/S000000007/S000000026/OFR000040/M000000568/User_Manual/UD25290B_Baseline_Network-Video-Recorder_User-Manual_V4.70.000_20210917.pdf Hika nie miałem w ręku, więc się nie wypowiem. Soft mojego NVR nie pozwala na to o co pytasz i jest to jego największa wada. Ale... tanie kamery mają często tylko 2 streamy. Z czego substream ma rozdzielczość, która pozwoli rozpoznać czy to było koń czy kot. I tak więc skończysz na nagrywaniu z głównego. Droższe, z kolei, mają 3 dodatkowy stream, który możesz ustawić na 720p, albo nawet 1080p. I 720p H264H CBR do tej pory nagrywałem. Przy tej konfiguracji miałem >14dni nagrań. Teraz testuję nagrywanie głównego streamu w H265 z VBR i quota (rozmiar/czas) dla poszczególnych kamer, dla których nie muszę mieć nagrań nie wiadomo jak daleko wstecz. Zobaczę ile da mi to dni nagrań. Co sądzisz o schemacie systemu? Generalnie to się zgadzam tu z Kaizenem. Najlepiej wszystko zasilić z jednego miejsca. Ale jak się nie da, to zrezygnowałbym z NVR z PoE. Po pierwsze opcja PoE kosztuje dużo w NVR. A jak padnie, to wszystko. A samo zasilanie PoE generuje dużo ciepła.Dałbym te 2 małe dedykowane zasilacze PoE - Hik ma tanie i z tego co widziałem polecane - i z nich indywidualnymi kablami podłączył kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.07.2022 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Wiesz kiedy była ostatnia aktualizacja mojego NVR? Cztery lata temu. Tak wygląda profesjonalne rozwiązanie - producent się wypnie i jesteś uziemiony. Czy/jak zareaguje na znalezienie dziury nie wiesz. Mojego w lutym. Co nie zmienia faktu, że nie polegam na producencie i nie wystawiam NVR do internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts