rja_12 09.07.2022 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 Witam Pod oknem balkonowym wychodzącym na taras mam obecnie tymczasowy styropian jak na zdjęciu. W jaki sposób najczęściej wykończa się taki próg? Chodzi mi o rozwiązania praktykowane i sprawdzone i niekoniecznie najlepsze praktyki - do takich nie znalazłbym pewnie w mojej okolicy łatwo specjalisty.. dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.07.2022 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 Do okna balkonowego stosuje się specjalne poszeżenia ramy.Jeśli tego nie ma to można zastosować klinaryt czyli specjalną podwalinę pod ramę okna z twardego styroduru:https://safedoor.pl/p/2746-podwalina-termiczna-xpsklinaryt lub Poszerzenie balkonowe Podwalina Purenit XPS Rozwiązanie po podaniu odpowiedzi na pytaniaJaka jest wysokość otworu?Ile styropianu na podłodze planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.07.2022 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 Jest to ostatnia szansa, żeby to poprawić. Balon musi stać stabilnie. Dół (i nie tylko) powinien być zabezpieczony przed wilgocią. Przypuszczam, że masz go postawionego na "stopach". ale piana bezpośrednio pod plastikiem z czasem się "zrusza" i straci szczelność. Natomiast od zewnątrz możesz sobie zrobić co chcesz: ocieplenie, taras, kostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rja_12 10.07.2022 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Dzięki, mam profil ideal 8000, 10 cm styropianu 5-6 wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rja_12 10.07.2022 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Ci co to robili mówili że to są kotwy, nie wiem czy to samo co "stopy". Tak ta piana już teraz nie wygląda dobrze ale się nie martwiłem bo to tymczasowe jak twierdzili. Jak obecnie rozmawiać z fachowcem, żeby zrobił to należycie? I fachwiec, który będzie rozkładał folię i styropian na podłodze jak i ten od wylewek powiedzieli że mogą zrobić, ale jeszcze nie rozmawialiśmy jak.. Dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts