Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafka do zabudowy lodówki płytsza niż lodówka do zabudowy

Recommended Posts

Cześć,

Zamówiłem sobie szafkę do zabudowy lodówki. Wewnątrz tej szafki jest gniazdko do której teoretycznie ma być podpięta lodówka.

Zmierzyłem sobie ile wynosi wymiar od gniazdka do frontu szafki to jest 52 cm.

Lodówki na ten moment nie kupiłem ale jak przeglądam dowolne lodówki do zabudowy na popularnym portalu aukcyjnym to wszystkie mają wymiary 54,5 lub 55 cm głębokości.

To jest normalne? lodówka ma być głębsza od szafki? Czy firma produkująca meble kuchenne dała ciała ustalając swoje wymiary głębokości szafek do zabudowy lodóówek?

Czy może faktycznie ma wystawać aby się drzwi otwierały poprawnie?

Ma ktoś z Was lodówkę zabudowaną w szafce? Jeśli tak to ile centymetrów macie od ściany do początku korpusa szafki?

52 cm to jakaś pomyłka. Z reguły jest to 54 - 55 cm.

http://www.rozpis.pl/agd_pod_lodowke.php

Niektóre nowsze kuchnie mają głębokość dochodzącą do 58 cm

Montowałem u siebie lodówkę w zabudowie. O gniazdku i niektórych elementach tylnej zabudowy nie ma co wspominać.

Nie montowałem ich bo tył lodówki czyli wymiennik dotykał do tylnej płyty zabudowy.

Zamontowałem więc niektóre docinane przeze mnie elementy tak aby zapewnić sztywność konstrukcji a zarazem dobre chłodzenie ciepłej kratownicy.

Edytowane przez Mareks77