karolcia4475 13.07.2022 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Witam,Mam XPS przyklejony do funadamentu na pianoklej i zauważyłem, że po dużym deszczu podciąga on kapilarnie wodę na pierwszy pustak H+H- ale problem wystepuje tylko z jednej strony domu, nie z kazdej. Co mam z tym faktem zrobic aby to naprawic? Druga sprawa, ze ten pianoklej trochę mi zdegradowal (czy on jest na zasadzie pianki i taki pomaranczowy juz jest do d*py? mam nadzieje, ze nie trzeba teraz odrywac xps i kleic na nowo? Moze przesmarowac jeszcze tą wystającą piankę i częsć styku XPS ze scianą Soudalem i problem z podciaganiem wody zniknie? Nie chcę degradacji fundamentu, nie wiem co zrobic z tym faktem. Nie widzę ze swojej strony zadnych nieprawidlowosci w wykonaniu hydroizolacji przez ekipę. Planuję zrobić drenaż opaskowy wokol domu jesli to ma jakies powiazanie z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 13.07.2022 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 XPS jest przyklejony do fundamentu a między fundamentem a bloczkami zakładam, że jest papa. To jakim cudem Ci podciąga wodę na pustaka? Jesteś pewien, że tamtędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 13.07.2022 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 @boconek03 Intrygująco wygląda opis Twojego domu. Masz może prowadzony dziennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 13.07.2022 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Pytasz o relację z budowy tutaj na forum? Oczywiście nie bo nie jestem taki odważny a bym pewnie usłyszał, że wszystko jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 14.07.2022 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 bym pewnie usłyszał, że wszystko jest źle No są tu tacy, którzy uważają, że jeśli jest coś inaczej niż ich przekonanie, to jest fatalna pomyłka Szkoda, że tak jest, bo interesujące byłoby obejrzenie dużego projektu domu, izolowanego wełną, grzanego pompą... Może dasz się namówić do retrospekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 14.07.2022 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Mam jakieś kilka tysięcy zdjęć z budowy więc może na długie jesienne wieczory będę miał zajęcie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts