Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Węgiel plus podpisany

Recommended Posts

• Odpowiedzi 154
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja ciemny? Taki stek bzdur tu pociskasz, że głowa boli. Zasypujesz tu forum jakimiś bzdetami o jakiś odkrywkach, biedaszybach i innych ciulstwach. . Kurwa jesteś człowieku lepszy od tego ciula, co każe w lipcu w świecie węgla szukać.

Zejdź na ziemie, a winnych szukaj na własnym podwórku, a nie wokół. Ktoś to ociemniałe bractwo pisowskie wybrał, to i masz efekt. Jak powiedzieli Polska będzie w ruinie i jest.

Widzę, że jakiś problem masz z poruszaniem się – czyż byś był sprawny inaczej – no ale skoro tak, to pomogę – proszę już pod noskiem masz bez fatygowania pupuni swojej.

Wybory 2011: nie Donald Tusk a prof. Mariusz Jędrysek odkrył gaz łupkowy. Spot wyborczy.

Donald Tusk o gazie łupkowym - 5 lut 2014

Expose premiera- fragm.na temat gazu łupkowego - 18 lis 2011

"Biedaszyby i chrust".- 8 cze 2022

Propa-granda.

Od 1,5 do 2,5 tys. ludzi na II / III zmiany.

700 torów głównych w latach 2001 – 2015.

A skąd ma być ekogroszek, jak nasze kopalnie wydobywają sam chłam, który co najwyżej można zutylizować w elektrowni. 40 letni emeryci pogrążyli ten dział gospodarki.
Ze Śląska jesteś a takie bajki opowiadasz – zupełnie tak jak byś nie wiedział o pellecie Varmo https://www.varmo.com.pl/ albo o tym : ekogroszek, brykiet -
- BRYKIETOWANIE - brykieciarka prasa walcowa -
- „bieda szyby” z których węgiel można fedrować metodą odkrywką też ci rzecz obca – jakichś „40 letni emeryci” przywołujesz – może i w tedy jak Śląsk dobijali : „Nasz człowiek w Warszawie” Film Marcina Tulickiego - https://www.youtube.com/watch?v=qBdy_4DVcGw&t=1156s, to mieli po 40-ści lat ale by na emeryturach byli, to zastanawiające jest skoro dalej politycznie i zawodowo są czynni.

Ciemny jesteś czy tylko ze Śląska piszesz.

No i gdzie się podział ten węgiel który z tych hałd kopalnianych z dnia na dzień wyparował - dowiem się w końcu tego czy nie.

WODZU prowadź – określ co i jak na FM-ie pisać trzeba oraz o czym.

Antracyt - wiesz co to takiego - jak się dowiesz, to napisz o tym niech wszyscy się dowiedzą.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie wchodzi na onet .

Tam nawet się obrazków nie da oglądać bo mydło i powidło razem zmieszane.

A Ty chcesz mi powiedzieć że jakieś informacje stamtąd wyciągasz ? Zlituj się.

Informacja, to informacja – jeśli jest prawdziwa nie ma znaczenia skąd pochodzi – może nawet być z Moskwy, Berlina czy z Jerozolimy to jest bez znaczenia.

Natomiast dalej mnie zastanawia dlaczego nic nie zrobiłeś w kwestii tego o czym ci napisałem i Ty dalej po swojemu piszesz – jakiś problem masz w tym by zdementować, to co oni tam napisali i wypisują – czy może by wpisa złapać będziesz innych przekonywał, że coś jest dobre lub złe tylko dlatego żeś tak o tym napisał.

Podsumuję to całe gadanie i tarmoszenie się bo widzę że tu faktycznie mało o tym cieple zimą. Tak więc niestety teraz to nawet jak spalimy komitety węgla na ten sezon nie przybędzie. Ciepło zimą więc będzie miał ten kto je sobie latem zapewni- czy to wpostaci drewna chrustu kartonów albo innych płyt meblowych lub meblopodobnych . Goście od PV niech nie będą pewni że ich prąd który oddali, do nich na pewno wróci bo kto wie jak zachowa się sieć cała i jak długo będą trwać przerwy w dostawach. Byłbym za powszechnym rozbieraniem lokali partyjnych z wszelkich dających się spalić przedmiotów. W jednej kwestii można miec ,alutką nadzieję - ogrzewanie gazem może sie okazać najpewniejsze - o to dbają Niemcy wymuszając na Kanadzie oddanie ruskom sprężarek do NS - To może oznaczać że ta nitka coś poprawi Niemcom - to może i nam choć rusek stara się aby nam nie dać. Czas pokaże ale kupno wagona z drewnem nie wydaje sie być złym pomysłem.

Póki nie ma to może ktoś się uratuje tym

https://www.olx.pl/d/oferta/oddam-dom-drewniany-do-rozbiorki-CID628-IDPx4Cf.html?reason=ip%7Ccf&isPreviewActive=1&sliderIndex=3

Trochę pracy i czasu ale.......

Edytowane przez Chris Zielonka

Może nie o tobie a ni mnie tylko coś o węglu ekogroszku kominku magazynie energi z cegieł a nie dopierdalanie się awatarów i poglądów w dupie mam co ty myślisz o konfie czy lewakach prawakach ty mi o cieple zimą .

Ja już mam ciepełko na zimę zapewnione bo nie wierzę Twojemu rządowi i ich zapewnieniom. Radzę sobie sam :)

Podsumuję to całe gadanie i tarmoszenie się bo widzę że tu faktycznie mało o tym cieple zimą. Tak więc niestety teraz to nawet jak spalimy komitety węgla na ten sezon nie przybędzie. Ciepło zimą więc będzie miał ten kto je sobie latem zapewni- czy to wpostaci drewna chrustu kartonów albo innych płyt meblowych lub meblopodobnych . Goście od PV niech nie będą pewni że ich prąd który oddali, do nich na pewno wróci bo kto wie jak zachowa się sieć cała i jak długo będą trwać przerwy w dostawach. Byłbym za powszechnym rozbieraniem lokali partyjnych z wszelkich dających się spalić przedmiotów. W jednej kwestii można miec ,alutką nadzieję - ogrzewanie gazem może sie okazać najpewniejsze - o to dbają Niemcy wymuszając na Kanadzie oddanie ruskom sprężarek do NS - To może oznaczać że ta nitka coś poprawi Niemcom - to może i nam choć rusek stara się aby nam nie dać. Czas pokaże ale kupno wagona z drewnem nie wydaje sie być złym pomysłem.

Póki nie ma to może ktoś się uratuje tym

https://www.olx.pl/d/oferta/oddam-dom-drewniany-do-rozbiorki-CID628-IDPx4Cf.html?reason=ip%7Ccf&isPreviewActive=1&sliderIndex=3

Trochę pracy i czasu ale.......

To nie jest czyste drewno, więc sąsiedzi mogą być niezadowoleni.

- o to dbają Niemcy wymuszając na Kanadzie oddanie ruskom sprężarek do NS - .

Celowe zamieszanie.

Jak się przed zimą podniesie raban że nie ma gazu, to szybciutko uruchomią tak bojkotowany ale gotowy do użytku NS2.

Medialne sankcje pójdą w zapomnienie.

Gaz popłynie na całego.

A dumni Polacy zapłacą do Niemiec za rosyjski gaz.

Nikt wtedy nie będzie obrażał się na Rosję. Zresztą mało kto na zachodzie się obraża.

Jejku jakie to oczywiste.

Konserwowane drewno to nie czyste drewno...
Czyste paliwo masz w antysmogowych i kotły do spalania tego paliwa czystego – w supermarketach, na składach opałowych, w sklepach internetowych i na kopalniach jest w bród wszystkiego.

Budynek z drewna mieszkalny – czym że to może być tak zakonserwowany by bez dumu i smrodu nie dało się tego drewna spalić – ile procentowo może być ewentualnie tych konserwantów które w tym drewnie jeszcze zostały.

Ruszta awaryjne zaczeli rychtować do kotłów podajnikowych – gdzie one teraz mieć będą te 5-te klasy – jak z kominkami ruszą pełną parą, to dopiero będzie fajnie i ciekawie.

Nie problem kopcić zgodnie z antysmogową i sztuka to żadna – jak ktoś ma pojęcia trochę o tym i kocioł se wyrychtuje właściwie – pójdzie mu to tak jak o tym piszę i na to nie ma lewara.

Jeśli nawet mieć będzie drewno w tym farbą olejną malowane to iak będfzie go do tzw. czystego dokłądał i po trochu spalał – a go nie nakryją na tym, to nawet jak by przyszło co do czego, to cóż mogą znaleźdź w popiole – mogo se go badać a nawet jeśli by co znaleźli, to zaś jaki udział procentowy tego będzie w tym co do badania wzięli – na to też jest prawo.

Brawo brawo brawo Kol Samsu ogarnia więcej i szerzej. Ekstremalne sytuacje wymagają nieszablonowych działań - często nawet wbrew prawu ale są rzeczy ważne i ważniejsze. Doskonale o tym wiedział niejaki Grzesiuk w trakcie pobytu w obozie. Warto się zainteresować czym się musiał żywić głodny ekstremalnie człowiek doprowadzony przez oprawców na krawędź śmierci. Gdzie był wtedy sanepid ja się pytam ? Dlaczego tych obozów nie pozamykano ? :) :eek:

Dziś co prawda oprawcy są trochę dalej ale ich nienawiść do nas równie silna lub większa niż wtedy. Dlatego dziś już trzeba sobie zdać sprawę że żadne normy w nienormalnym świecie nie mają racji bytu. Byle z rozumem tak jak Samsu pisze a da się zamienić na ciepło wiele wiele materiałów. Bardzo bym optował za spalaniem zawartości partyjnych komitetów biur i tym podobnych własności tych którzy nawołują do radzenia sobie czymkolwiek bo im brakło wiedzy chęci i umiejętności aby poradzić sobie z tym co było ich świetym obowiązkiem w imię którego tak ochoczo przyznawali sobie premie działki i przywileje. Sądzę że potrzeba wyższa usprawiedliwi poświęcenie kilkudziesięciu tysięcy biurek szafek i w razie potrzeby nawet samochodów czy domów na rzecz przetrwania suwerena któren został był z gołą dupą w krzakach w poszukiwaniu chrustu.

Edytowane przez Chris Zielonka

Najsampierw w prawicy dzierżysz artykuł pierwszej potrzeby ( to jest przykładowy wyrób NIE REKLAMA, towar na wyczerpaniu!!!) https://obrzezeogrodowe.pl/widly-do-siana?gclid=Cj0KCQjw8uOWBhDXARIsAOxKJ2HC8M_Wbj1aXJOIVAUZFpB1h2RoetZ4EqyPw692F8AmDQNBIyUYMbkaAhMyEALw_wcB i udajesz się do lokalu wypełnionego artykułami zdatnymi do palenia. Przeszkadzających gonisz narzędziem trzymanym w prawicy, surowiec wyrzucasz przez okno na ciężarówkę. Mieszkańcy Gdańska lub Radomia instruktaż otrzymają od dziadków. Seniorzy sa kopalnią wiedzy o przeżyciu w warunkach ekstremalnych. Szacun dla seniorów!

Ty od Radomia to się odpierd... pisze Dunia - hmmm szkoda - widac nie pamięta chwalebnej historii tego miasta.

Właśnie ta niepamięć mnie zdumiewa bo to nie tylko Dunia nie ma pojęcia jak naprawiać świat narzedziami przywołanymi przez kol Bertha. Całe społeczeństwo jest po prostu bezwolnym zlepkiem jednostkowych interesów, i dlatego miny cichych złodziejaszków sa od ucha do ucha - ostatnio na jakimś placu cena tony węgla po zapowiedzi 3k plus -sięgneła 5 tysięcy. Ja bym się jednak proponował rozejrzeć za owym narzędziem do poprawiania horyzontów rządzącym. Górnicy już nic nie załatwią bo ich własnie przekupiono. A zima przyjdzie na pewno. Ciekawe ile jeszcze musi dóbr zniknąć aby się w końcu CIEMNY LUD ( to cytat z miłościwie nas okradającego przewodnika stada) no wziął i ..w .....ił. Początek w zasadzie jest - cukier znika a w ślad za nim i inne artykuły przetrwania. Czy znowu tylko ocet zostanie czy uda się wcześniej zanim mleka dla niemowląt i różańców dla suwerena zabraknie ?

Ty od Radomia to się odpierd... pisze Dunia - hmmm szkoda - widac nie pamięta chwalebnej historii tego miasta.

Właśnie ta niepamięć mnie zdumiewa bo to nie tylko Dunia

Nie pij już dzisiaj.

i różańców dla suwerena zabraknie ?

Od różańca również się ............... Może teraz do ciebie dotrze sens tego słowa.

CIEMNY LUD

A ty taki przezroczysty i oświecony jesteś?

Edytowane przez DUNIA.MD

Plus podpisany tylko Węgla nie ma :D

No niema faktycznie ale jak by tak dobrze przepytać to chyba co drugi ma zapas na dwa lata sam znam trzy osoby co mają zapasy na co najmniej 2 lata a dalej węszą ,może się okazać że jak przyjdzie głęboka jesień to już nikt nie będzie chciał węgla :D:D:D e no pomarzyć zawsze można .