Sadzor 17.07.2022 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 Witam.Na etapie robienia fundamentu zapomniałem o dolocie powietrza do kominka.Teraz zrobione są już instalacje (sic!) i zanim wejdą tynki chciałem zrobić dolot powietrza do Thorma Andorra II.Najsprawniejsza droga wiedzie przez 5m i 6 zgięć 90 stopni.Koza ma 7,5kW mocy. W domu reku.Chciałem zrobić dolot z rury fi75. Czy to wystarczy? Mam 15cm styropianu, chciałbym uniknąć większych przekrojów rur. Proszę o pilną poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 08.08.2022 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 To puść 2 kanały obok siebie albo o 1 przekroju prostokątnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.08.2022 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Koza ma 7,5kW mocy. W domu reku. Chciałem zrobić dolot z rury fi75. Nie rób dolotu. Bez problemu działa bez. A kozę o tej mocy odpalisz dwa razy bo pół godziny po rozpaleniu wyjdziesz z pomieszczenia, taka sauna będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 09.08.2022 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Mam dolot do kozy, pięknie i niskim kosztem zrobiony z rury fi 160mm Teraz ładnie zaślepiony na zewnętrznej ścianie, gustownym korkiem kanalizacyjnym, oczywiście pomalowanym w kolorze elewacji Tak samo zaślepiony króciec wewnątrz, a na nim podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts