3rav 19.07.2022 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 (edytowane) Szukałem przed zakupem kominka Nordflam Roten (prawy) jakiś dodatkowych rzeczywistych zdjęć (a nie znalazłem), dlatego też ja zdjęcia swojego udostępniam (może ktoś też jest nim zainteresowany) Link do strony producenta: https://nordflam.pl/wklady-kominkowe-roten-prawy Edytowane 20 Lipca 2022 przez 3rav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 06.09.2022 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2022 A tak prezentuję się z dedykowana ramką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 03.10.2022 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2022 (edytowane) Szczelina podczas palenia: Moja subiektywna ocena: Kominek ogólnie robi dobre solidne wrażenie (w tej półce cenowej), pali się dość dobrze, regulacja dopływu powietrza jest skuteczna. Ogólnie mówiąc polecam, z ramką dedykowaną wygląda dobrze i nie zajmuje dużo miejsca (występuje problem z zamontowaniem dolnego luftu kątowego, gdyż koliduje on z nóżkami - jak stosujemy ramkę dedykowaną). Edytowane 3 Października 2022 przez 3rav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 28.11.2022 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 (edytowane) Mała aktualizacja szczelina na łączeniu szyb jest jednak mniejsza niż w poście powyżej. Okazało się że szyby były niedosunięte do końca (najprawdopodobniej ze względu na to że drzwi przenosiłem i szyby musiały się lekko przemieścić). Edytowane 28 Listopada 2022 przez 3rav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baker 17.07.2023 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 Czesc Kolego! jak Twoje wrazenia po sezonie zimowym? Zdania sa podzielone, wszak nie jest to produkt z gornej polki, wiec ,,musi" miec wady.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 20.08.2023 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2023 Czesc Kolego! jak Twoje wrazenia po sezonie zimowym? Zdania sa podzielone, wszak nie jest to produkt z gornej polki, wiec ,,musi" miec wady.. Ja jestem zadowolony, za około 4tys. jest on dość porządnie wykonany i ładnie wygląda. Jeżeli bym miał znacznie większy budżet to pewnie by kupił jakąś "gilotynę". W poprzednim sezonie paliłem jakieś 3 dni w tygodniu (czyli tak co 2 dzień), drewno i brykiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KowalM 31.08.2023 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2023 No, ale producent podaje, że to jest kominek dostosowany do domów z rekuperacją. Czyli powinien być szczelny, a tu szpara między szybami, to coś tu nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 04.09.2023 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2023 (edytowane) No, ale producent podaje, że to jest kominek dostosowany do domów z rekuperacją. Czyli powinien być szczelny, a tu szpara między szybami, to coś tu nie gra. Konkurenci w postaci kominka Kratki Zibi: https://kratki.com/pl/kominek-powietrzny-zibi-lewy-bs-11-kw-o-180-6756#reviews a także DEFRO IMPULS SM BP https://www.defrohome.pl/p,62,defro-home-impuls-sm-bp.html Szyba także łączona w narożniku, a także jest przeznaczony do rekuperacji. Z tego co wiem ważne aby kominek miał zewnętrzny dolot powierza (to znaczy z zewnątrz budynku), niewielkie nieszczelności na szybie są dopuszczalne. Jeżeli nie godzisz się na takie ustępstwa to musisz kupić albo jakiś z szybą giętą albo wkład zwykły (nie narożny: https://nordflam.pl/wklady-kominkowe-roten). Edytowane 4 Września 2023 przez 3rav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts