OTTO123 23.07.2022 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 (edytowane) Kiedyś była to szopka, 20 lat temu rozebrałem dach i jedną ścianę, została podkowa na posiadówk przy grilu. Teraz to chcę zadaszyć poliwęglanem i dać na podłogę deskę tarasową. Ściana graniczy z chodnikiem i jest częścią ogrodzenia, więc musi tak zostać, pytanie czym wykończyć tą ścianę, jest z cegły, starej i częściowo dziurawki, często popękana i sypiąca się, zaprawa wapienna- czyli staroć. Nie ma możliwości zostawiania surowej cegły bo jest brzydka, może zaciągnąć jakąś zaprawą i siatką do styropianu , a potem gipsem szpachlowy zrobić jakąś strukturę ? Myślałem też żeby jakąś siatkę zamocować aby częściowo kryła brzydką cegłę ale dała namiastkę tej surowość, jednak pająki będą miały za siatką raj i będą odstraszać od siedzenia tam z nimi, no i co to by mogła być za siatka, jaka drobna ? Nie mam pomysłu, co z tą ścianą zrobić, macie jakieś pomysły ? A cha i czy warto na podłogę brać modrzew syberyjski czy wystarczy deska sosnowa, skoro będzie to zadaszone ? Wrzucam fotki jak było i jak jest teraz. Edytowane 23 Lipca 2022 przez OTTO123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 27.07.2022 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 Pomimo zadaszenia będzie cały czas na powietrzu, więc odpuściłbym deski sosnowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2022 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2022 akacjowe panele z IKEA Albo po prostu zwykłe panele ogrodzeniowe: https://a.allegroimg.com/s400/1153aa/3730e9de43ee8bad5a249f1af791/Przeslo-Panel-ogrodzeniowy-Drewniany-NA-WYMIAR lub metalowe z Leroy: https://www.leroymerlin.pl/architektura-ogrodowa/ploty-pergole-kratki-donice-ogrodowe/ploty-panele-oslonowe/panel-oslonowy-corten-mostera-85x180-cm-stalowy-forest-style,p595878,l310.html Są też na allegro nieco taniej. Nie trzeba osłaniać szczelnie - ten stary mur też ma swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OTTO123 28.07.2022 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Dzięki za odzew, obserwuję temat a powiadomień nie dostaje.Póki co zacząłem szlifować cegłę szczotką drucianą na szlifierce kątowej.Efekt jest, ale syf taki w promieniu 30 m że sobie nie wyobrażacie.Jeszcze potem załatam te dziurki.Jaki impregnat do cegły polecacie aby wydobyć jej głębię, żeby ściemniała trochę?Myślałem o jakiś deskach z szerokimi szparami aby było widać też cegłę.Te panele ze zdjęcia też są ok. Czyli co na podłogę - taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OTTO123 28.07.2022 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2022 Dziś wpadło mi w oko takie ogłoszenie, cena przyzwoita, jak za impregnowane deskę.Ale jaką mam pewność że była impregnowane sucha i nic mi się z tym nie zacznie dziać za pół roku?Na przykład czernieć lub pleśnieć, bo wilgoci została zamknięta w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OTTO123 29.07.2022 03:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/deska-tarasowa-27x144-mm-impregnowana-ntr-deski-na-taras-estonskie-CID628-IDP3SyX.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts