mindom 24.07.2022 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 czy gdy nie ma miejsca na jastrych czy można ocieplić schody sturodurem/ płytą budowlana np 3 cm i na to kleić płytki ?czy może mocniejsze byłoby wylanie wylewki sampoziomującej dozbrojonej siatką ?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 24.07.2022 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 Można to zrobić sthyrodurem jak i czymkolwiek innym tylko w jakim celu.Jastrychu czyli wierzchniej warstwy podłogowej na chodach się nie daje i specjalnie projektując schody lub szalując uwzględnia się na pierwszym i ostatnim stopniu wysokość pozostałych warstw podłogi czyli jastrychu i ocieplenia.Pierwszy stopień jest odpowiednio wyższy natomiast ostatni odpowiednio niższy tak aby po dodaniu warstw wysokość stopni była identyczna. Na surowe schody betonowe o ile nie będą dawane stopnice drewniane można pokryć klejąc bezpośrednio na nie płytki ceramiczne, gresowe itp.Pokrycie stopni styrodurem wymagać będzie dodatkowo dodatków w formie narożników, i i kleju wzmocnionego siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mindom 24.07.2022 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2022 w celu ocieplenia przestzreni pod schodami (piwnicy)3-4 cm lepsze niz nic. Słyszałem ze płytki ponoć moga odpasc z czasem, zastanawiam sie cy nie lepiej wylewke zastosowac i czyms pomalowac. wtedy na plytki juz nie bedzie miejscapozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 25.07.2022 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 (edytowane) w celu ocieplenia przestzreni pod schodami (piwnicy) 3-4 cm lepsze niz nic. Słyszałem ze płytki ponoć moga odpasc z czasem, zastanawiam sie cy nie lepiej wylewke zastosowac i czyms pomalowac. wtedy na plytki juz nie bedzie miejsca pozdr Czy w pierwszym Twoim poscie jest coś wspomniane o piwnicy. Tu bywają czasem fachowcy i tacy którzy zdobyli doświadczenie podczas budowy własnego domu ale o jasnowidzach nic mi nie wiadomo. Jeśli opisywanie swojej sytuacji i problemu nie jest Twoją mocną stroną to zamieść zdjęcia owych schodów i wskaż co chcesz konkretnie zrobić lub osiągnąć. Edytowane 25 Lipca 2022 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mindom 25.07.2022 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 opisałem co chce osiganac -ocieplić schody zew. nad piwnica Jak nie masz pomysłow to daj innym sie wypowiedziec ( choc sa wakacje)pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts