XJ6 25.07.2022 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Jak w temacie. Pytam gdyż mój majster kwestionuje murowanie na zaprawę cienkowarstwową. Mówi, że to nic nie daje, bo i tak na zewnątrz jest styropian. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 25.07.2022 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Jak w temacie. Pytam gdyż mój majster kwestionuje murowanie na zaprawę cienkowarstwową. Mówi, że to nic nie daje, bo i tak na zewnątrz jest styropian. Co Wy na to? Bez większego znaczenia. Kwiestia tylko pieniędzy za robociznę. Jeśli jest murowanie tradycyjne na pełną spoinę i dokładnie zrobione to można np. zrezygnować z tynkowania wewnątrz i tylko pomalować ścianę - fajne do klimatów industrialnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.07.2022 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Jak w temacie. Pytam gdyż mój majster kwestionuje murowanie na zaprawę cienkowarstwową. Mówi, że to nic nie daje, bo i tak na zewnątrz jest styropian. Co Wy na to? Jak budujesz z bloczków betonowych to bez różnicy, czy między nimi będzie beton, czy beton. Jak budujesz z materiału o lambdzie 0,1 to istotne jest, ile m2 ściany zastąpisz materiałem o lambdzie 1,7. To przekłada się na konkretne kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts