Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hydroizolacja piwnicy - botazit

Recommended Posts

Hej.

Może ktoś się orientuje w temacie środków do hydroizolacji. W projekcie mam izolacje przeciwwilgociowa ścian piwnic za pomocą środka Botazit BE 91. Problem w tym że nigdzie go nie ma (sprawdzałem w lokalnych składach budowlanych i w internecie).

Juz go nie produkują i ma jakiś zamiennik?

A może coś innej firmy?

Będę wdzieczny za radę.

W lokalnym składzie na pewno tego nie będzie ale w internetach raczej nie powinno być problemu ze znalezieniem.

https://www.marketpsb.pl/katalog/produkt/botazit-be-91-bitumiczna-powloka-grubowarstwowa-jednoskladnikowa-1

Tak jak kolega wcześniej napisał, zamiennie Remmersem MB 2K.

Mam go u siebie i szczerze polecam. Zostawia grubą, strukturalną, gumowaną powierzchnię.

W tych lepszych składach budowlanych powinni go mieć na półce.

Tyle, że drogi okropnie.

Wersje 2K najczęściej stosuje się w okresie jesień/wiosna albo gdy wymagane jest szybkie tempo prac, bo glina, wysoki poziom wód czy zagrożenie deszczem. Co do zasady są trochę lepsze niż jednoskładnikowe, ale też droższe i trochę bardziej upierdliwe w nanoszeniu, tzn. przydaje się pomocnik do mieszania komponentów i pilnowania proporcji, jeśli prace trzeba dzielić na mniejsze etapy niż zawartość opakowania.

W normalnych warunkach sprawdzi się pewnie każda masa bitumiczna typu KMB jednoskładnikowa bezrozpuszczalnikowa.

Na fundamenty ja dawałem Izohan WM 1K.

• 3 months później...