SirKlamm 31.07.2022 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Cześć,zamontowałem szklany daszek nad drzwiami.Zastanawiam się czym uszczelnić miejsce styku szyby ze ścianą.Tynk jest akrylowy.Oczekiwania mam dość oczywiste: połączenie szczelne, trwałe i przeźroczyste (trwały kolor). Co byście radzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 31.07.2022 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Bezbarwny uszczelniacz poliuretanowy. Tak to się robi przynajmniej przy daszkach z poliwęglanu na styku profilu startowego ze ścianą.Moim zdaniem zabezpieczyć taśmą szkło a następnie wycisnąć grubą warstwę uszczelniacza i uformować tworząc ćwierćwałek wklęsły i wciskając go pomiędzy ścianę a szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SirKlamm 31.07.2022 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 (edytowane) Dzięki.Jaki produkt byś polecił? Poczytałem o Sikaflex®-11 FC+ ale w specyfikacji czytam, że:Nie stosować do klejenia szkła, jeśli linia klejenia jest narażona na bezpośrednie działanie promieniowania słonecznego. To chyba dyskwalifikuje Sikę - daszek ponad pół dnia wystawiony jest na słońce. Edytowane 31 Lipca 2022 przez SirKlamm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 31.07.2022 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Ja mam ramkę z profilu stalowego nierdzewnego i na nim położyłem szkło. Nie uszczelniałem połączenia ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 31.07.2022 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 (edytowane) Sikaflex®-112 Crystal ClearPowinien sobie z tym poradzić. Edytowane 31 Lipca 2022 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SirKlamm 02.08.2022 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2022 Dziękuję.Zastosowałem Sikaflex®-112 Crystal Clear - zobaczymy czy się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts