vajra911 05.08.2022 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Witam , Ostatnio miałem awarie rury w łazience i musiałem skuć ścianę . Powstała dziura ok 10x10 cm która zarzucilem zwykła zaprawą cementowa . Pozostaje mi nakleić fragment tapety która wcześniej oderwałem. Mam pytanie, jakie podjąć teraz kroki? Tzn można przykleić tapetę bezpośrednio na ten beton czy muszę teraz jakąś gładzią czy masa szpachlowa to przejechać i dopiero ? Przyznam się że nie mam pojęcia w tym kierunku więc proszę o jakieś wskazówki. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.08.2022 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Zaszpachluj zaprawę gipsem lub gładzią szpachlową. Zwykła zaprawa jest zbyt porowata aby tapeta się jej trzymała a po drugie to struktura zaprawy może być widoczna na tapecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vajra911 05.08.2022 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 A jeśli dziś zarzucilem ten kawałek, to mogę już jutro ta gładzią przejechać czy za wcześnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 06.08.2022 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Za wcześnie nawet jeśli z wierzchu wygląda na suche to wewnątrz jeszcze nie, a po drugie to gips podczas szpachlowania dodatkowo dostarczy porcję wilgoci co w finale spowoduje że czekał będziesz dłużej.Budowlanka to taki dział że ze względu na przerwy technologiczne związane z wiązaniem, schnięciem i dojrzewaniem wszelkich zapraw przyspieszyć czasem się już nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vajra911 06.08.2022 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Dziękuję za odpowiedź. Mam ostatnie pytanie, taką gładź szpachlową ( ten mały kawałek 10x10 cm ) czym można przeszlifować ? Papier ścierny, jak tak to o jakiej granulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 07.08.2022 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 Szlifuj papier lub płutno 80 - 120 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 04.09.2022 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2022 Szanowni Państwo,po przeszlifowaniu gładzi (można wykorzystać np. gładź Acryl-Putz® FS 20 Finisz) trzeba ją dokładnie odpylić. Przed przyklejeniem tapety powierzchnię warto zagruntować, co ujednolici podłoże i pomoże zebrać ewentualne pozostałości pyłu – do gruntowania można wykorzystać ACRYL-PUTZ® GU 40 Grunt polimerowy uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CarolyneLabadie 08.09.2022 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Szanowni Państwo, gładź po przeszlifowaniu należy odpowiednio odkurzyć (można np. zastosować tynk Acryl-Putz® FS 20 Finisz). Przed nałożeniem tapety powierzchnię należy przygotować w celu ujednolicenia podłoża i ułatwienia zbierania drobinek kurzu. acropust® gu 40 Gruntowanie można wykonać za pomocą uniwersalnego gruntu polimerowego. geometry dash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baluz 17.02.2023 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2023 Szanowni Państwo, gładź po przeszlifowaniu należy odpowiednio odkurzyć (można np. zastosować tynk Acryl-Putz® FS 20 Finisz). Przed nałożeniem tapety powierzchnię należy przygotować w celu ujednolicenia podłoża i ułatwienia zbierania drobinek kurzu. acropust® gu 40 Gruntowanie można wykonać za pomocą uniwersalnego gruntu polimerowego. geometry dash Myślę, że to dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts