Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobudówka w mieszkaniu w zabudowie szeregowej? Małe biuro

Recommended Posts

Cześć wszystkim!

Kupiłem 5 lat temu mieszkanko w zabudowie szeregowej (mam parter z ogrodem) i przez to, że rodzinka troszeczkę się rozrosła to szukam swoje miejsca do pracy zdalnej (6-10m2)..

Pod mieszkaniem mam pomieszczenie gospodarcze / piwnice o powierzchni 17m2 i z tego zabrałem sobie 7m2 na biurko i inne pierdoły - stawiam ściankę działową i inne cuda - jedyny minus to brak okien..

Do sedna..

Dzisiaj sobie pomyślałem czy jest wgl. możliwość zrobienia jakieś małej dobudówki do bryły budynku (z drewna, szkła, czegokolwiek) to powierzchni do 10m2 (w załączniku zdjęcie z ogrodu, chodzi o okno po prawej). Nie ma wspólnoty ani części wspólnej z sąsiadami po bokach - w akcie notarialnym jestem współwłaścicielem działki razem z sąsiadem + ja mam na wyłączność użytkowanie ogrodu (czy jakoś tak). Sąsiad zgodzi się na wszystko.

Myślicie, że zrobienie czegokolwiek jest możliwe? Macie jakieś propozycje co to mogłoby być?

ps. pytanie luźne więc raczej liczę na sugestie lub napisanie żebym sobie odpuścił i został w piwnicy (na co pośrednio liczę ale boję się konsekwencji pracy 100% przy sztucznym świetle).

Pozdrawiam!

Edytowane przez Arek.G

Po prawej stronie jest taras wraz z oknem balkonowym i drewnianym składzikiem na narzędzia + kosiarka :)

Może po prostu zrób zadaszenie tarasu tzw ogród zimowy.

Oczywiście podejdź do tematu profesjonalnie z oknami balkonowymi przesuwnymi tak by oprócz tego pomieszczenie służyło do normalnych celów.

Konstrukcja szkieletowa ze słupów z dachem spadzistym opartym o ścianę budynku.

Zabudowa od prawego boku ze składzikiem do lewego okna balkonowego.

Zimą oczywiście wiąże się to prawdopodobnie z przenosinami do piwnicy.

• Like 1