jawrob 26.12.2004 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2004 Witam!Jako ze przymierzam sie do instalacji CO mam pytanie:Jakiego producenta polecacie rurki plastikowe PEX-AL-PEx bo te wiem ze sa godne uwagi jako porownywalne z miedzianymi a duzo tansze...Jest te duzo technik laczenia aluminium w tych rurkach zgrzewane,laczone zakladkowo i laserowo ech..jak zwykle pelno mozliwosci ale co one daja i jaka wybrac? Pozdrawiam! JAwrob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 27.12.2004 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Jak kupowac to tylko rury firmowe np. TC, ROTH, WAWIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 27.12.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Omijaj rury atrakcyjne cenowo (Chiny) poza tym jest w czym wybierać Rehau TC Herz Uponor Purmo Wavin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 27.12.2004 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 a co z tym laczeniem aluminium w srodku jak to sie ma do trwalosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 27.12.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Witam.A możesz mi podać ceny Pex al pex bo wszyscy mówią że są dużo tańsze od miedzi a ja znam takie ceny.Pex al pex 5,70 zł za metrMiedź 6,75 zł za metr.Dotyczy to rurek 15 miedzine i 16 pexWedług mnie jest to mała różnica doliczając do tego specjalne złączki do pexów. Ja wybrałem miedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 27.12.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Ja robię głównie Herz-em jest on spawany laserowo czasmi Purmo i Uponor-em łączone na zakład czy jest jakaś różnica w wytrzymałości nie zauważyłem Herz-a mam w dobrej cenieCena rury wielowarstwowej dla klienta to okolice 5 zł a miedz miękka oczywiście 8 zł z ogonkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 27.12.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 witamporownaj sobie z cennikiem http://www.hepworth.pl/cennik.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 28.12.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Hepworth to polibutylen a nie pex-al-pex. Co do cen to firmowe rury zaczynają się od około 5 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 28.12.2004 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 a co sadzicie o Kisanie lub Unipape? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 28.12.2004 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Wlasnie miedz miekka i twarda o co tu chodzi ?mam cene na rurke miedziana 15 twarda 6,40 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 28.12.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Witam. A możesz mi podać ceny Pex al pex bo wszyscy mówią że są dużo tańsze od miedzi a ja znam takie ceny. Pex al pex 5,70 zł za metr Miedź 6,75 zł za metr. Dotyczy to rurek 15 miedzine i 16 pex Według mnie jest to mała różnica doliczając do tego specjalne złączki do pexów. Ja wybrałem miedź. 1 zł za metr to może niedużo, ale dodaj koszt kształtek (miedzi nie rozrolujesz po pokoju, trzeba robić kształtkami) oraz wyższy koszt montowania (zgrzewanie, spawani czy lutowanie, za wszystko policzą inaczej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 28.12.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Hepworth to polibutylen a nie pex-al-pex. Co do cen to firmowe rury zaczynają się od około 5 zł. Ale też jest z barierą AL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 28.12.2004 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Może i dobry plastik pex-al ,ale kto ma doświadczenie z ostatnich 15 lat .Piszecie że za dobry t.z. markowy trzeba zapłacić 5zł +złączki cholernie drogie i mam przekrój 16 a po dołaczeniu złączki pozostaje mi raptem prześwitu góra 8 milimetrów a dotego będe testował to na własnym garbie mając za 20 lat sporo latek .Dziekuje zastosuję sprawdzoną miedż i może coś droższą ,ale napewno stabilniejszą i mocniejszą ,a głupoty typu szkodzi lub gryzie sie z innymi metalami to miedzy bajki włoże i zamierzam się cieszyć do końca życia Adam {zwolennik miedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 28.12.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 P.s. jaką macie gwarancje ,że ten lub ten pex-al jest dobry ?Miałem w sprzedaży najlepszy jaki jest na rynku valsiir pex-al 16x2.25 z rurką aluminiową zgrzewaną eltronicznie i jak inwestor zagotował wodę to nic sie nie stało ,tylko po wyłączeniu ogrzewania z każdego łączenia sporadycznie kapała woda i nie pomogło już nic nawet wymiana złączek i sztukowanie mosiadzem .Po roku inwestor zmienił na miedz i jak reka odjąc nie ma żadnych niespodzianek.Nie myślcie sobie ,że oczerniam plastiki ponieważ chcę pociskać miedz jak wielu z was to powie lub pomyśli .Nic takiego sprzedaje to badziewie na własną prośbę inwestora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 28.12.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Jestem pod wielkim wrażeniem wyznania ADAMOSA Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 28.12.2004 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 ja tez jestem za miedzia a nie zaden paskudny plastik ,popieram moj dziadek by sie w grobie przewrocil jakby usluszal ze nie chce dac MIEDZI!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 30.12.2004 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 "Wlasnie miedz miekka i twarda o co tu chodzi ? mam cene na rurke miedziana 15 twarda 6,40 mb" Powtorka- ale mozecie mi wyjasnic termin miedz miekka i twarda-jaka sie uzywa ?-cena rozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 30.12.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Witam.Miedź mięką kupisz w zwoju np. 100 m.Miedź twarda jest tylko w rurkach po ok 5 m. Ja jednak jestem zwolennikiem miedzi i już.Pex al pex też musiałem dać ale tylko do podłogówki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 30.12.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Może dożyje takiej chwili ,że intalacje będą wykonywane z miedzi i nierzewki a kanalizacja z żeliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 30.12.2004 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 W dzisiejszej erze kompozytów byłby to krok do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts