3rav 08.08.2022 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Niestety przez nieuwagę zlaliśmy kilka paneli w salonie wodą, przez weekend kilka z nich spuchło. Planuję ich wymianę a ze względu iz muszę rozebrać niemal cała podłogę 30m2 to postanowiłem iż może naprawić inny problem: Panele w kilku miejscach skrzypią najprawdopodobniej ze względu na podkład, który składa się z 2 warstw XPS 3mm + 5mm, miało być tylko 5mm ale chciałem się dorównać z podłogą w kuchni to dołożyłem te 3mm. Teraz po czasie widzę że był to błąd, zastanawiam się na jaki podkład wymienić ten mix, myślę nad: a. podkładem korkowym w rolce 8mm, tyle że dość drogib. podkładem typu eko-płyta 7mmc. XPS 8mm, ale nie mogę takiego znaleźć Dodam iż panele mają grubość 12mm, bardziej kieruję się w stronę korka ale cena 1200zł za podkład trochę mnie przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/269611-wymiana-kilku-paneli-wymiana-podk%C5%82adu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts