pdothash 10.08.2022 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 Standardowy zewnętrzny pochwyt do okien HST jest bardzo płytki i nieprzyjazny w użyciu w przypadku większych okien HST: Czy ktoś spotkał się z jakimś większym uchwytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.08.2022 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Masz dokładnie ten uchwyt ze zdjęcia, czy pokazałeś przykładowy? Zestaw z klamką GU ma ten uchwycik troszkę głębszy, ale czy to Ci wystarczy? Najpewniej zmiana uchwytu / klamki może wymagać poprawki frezowania otworu. Może łatwiej będzie zmienić na klamkę obustronną? Albo domontować zewnętrzny pochwyt, np. balkonowy z Hoppe (o symbolu E430?) Tylko te elementy mogą wymagać domontowania także dodatkowego odboju dla skrzydła jezdnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdothash 11.08.2022 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Na zdjęciu był przykładowy, przyznam że dopiero teraz pierwszy raz przyjrzałem się temu uchwytowi i jest oznaczenie producenta, wygląda na to że to ten.Nawet w tym sklepie jest klamka zewnętrzna, no ale nie chciałbym klamki, tylko uchwyt jakiś większy, mógłby nawet wyglądać jak klamka, byleby nie dawał możliwości otwarcia z zewnątrz. Niestety wygląda na to że nie ma takiej opcji. Może jestem jedyny na świecie który uważa ten "uchwyt muszlowy" za niewygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdothash 31.10.2022 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Ależ ja durny jestem...Przecież uchwyt nie może wystawać poza powierzchnię skrzydła, bo będzie haczył przy odsuwaniu o nieruchome skrzydło.Trochę mi zajęło zauważenie tego prostego faktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.10.2022 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Ależ ja durny jestem... Przecież uchwyt nie może wystawać poza powierzchnię skrzydła, bo będzie haczył przy odsuwaniu o nieruchome skrzydło. Trochę mi zajęło zauważenie tego prostego faktu. Niekonieniecznie. Np.: przy obustronnej klamce stosuje się odbój dla skrzydła nie na ościeżnicy, a na części stałej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 31.10.2022 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Ależ ja durny jestem... Przecież uchwyt nie może wystawać poza powierzchnię skrzydła, bo będzie haczył przy odsuwaniu o nieruchome skrzydło. Trochę mi zajęło zauważenie tego prostego faktu. Pochwyt nie może być zbyt głęboki, gdyż znacznie szybciej możnaby stracić paluchy przez nieuwagę- w przypadku ustawienia niejako standardowego, gdzie jedno skrzydła chowa się za drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts