jwzp 14.08.2022 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Cześć Zabieram się powoli za sadzenie malin i jeżyn. Żeby ograniczyć ekspansywny ich rozrost myślałem o jakieś barierze korzeniowej. Jestem w posiadaniu wielu plastikowych donic o wysokości 26 cm. Pomyślałem sobie, że po odcięciu denek, mogłyby służyć jako bariera do nich. Czy te 26 cm wysokości bedzie wystarczającą przeszkodą dla korzeni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.08.2022 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Raczej mało. Wkopywałem w ziemię obrzeże z PCV do trawników 30cm po roku jest tego mniej ale jednak są.Jest to oczywiście troszkę inna sytuacja więc proponuję nie odcinać dna tylko porobić otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwzp 18.08.2022 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 A przyglądałeś się czy wychodziły od spodu (30 cm pod ziemią), czy też może przez jakieś szczeliny w łączeniu obrzeża...? Jak robiłem barierę korzeniową do bambusów, to spinałem ją ocynkowanymi profilami łączonymi na śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts