SNayper 17.08.2022 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 Witajcie, Z powodu braku środków w dzisiejszych czasach na inwestycję wynająłem chałupę, w której sporo trzeba wyremontować a budować się nie planuję w ciągu 3-4 lat. Do tego czasu chcę przystosować swoje lokum do minimum standardów. Na dniach robię drugą łazienkę i prysznic oraz obniżenie kibelka ( półmózg) zawiesił go tak wysoko, że wszystkim poniżej 180cm wiszą nogi przy toalecie. Mam wybrakowane fugi na skraju ściany i podłoża brodzika (załączniki). Rozumiem, że powinienem nie wypełniać już fugą tych wybrakowań i przy instalacji kabiny wszystkie cztery boki wypełnić od razu silikonem? Proszę Was o potwierdzenie ,że tak będzie najlepiej. Druga kwestia to uszczelnienie odpływu (jest wykruszony a nie był to silikon) . Rozumiem, że ten skraj spływu (foto) z każdej strony też najrozsądniej będzie uszczelnić silikonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.08.2022 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 Przy "kratce" użyj silicon obojetny, gdyż kwaśny słabo trzyma sie plastiku. Zrobisz równo to woda nie ustoi i nie będzie czernieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts