Darek007 21.08.2022 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Niepokoją mnie szczeliny pomiędzy poszczególnymi bloczkami betonowymi w ogrodzeniu. Wiem, że daszki powinno się zabezpieczyć odpowiednim preparatem, który ma zapobiegać przesiąkaniu wody. Ale… Czy łączenia bloczków powinno się fugować? Jeśli tak to czym ? Obawiam się, że zimą wpłynie tam woda i ogrodzenie trafi szlag. "][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 29.08.2022 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2022 Bodajże fugą żywiczną można zalepić szczeliny, jednakże dobry impregnat powinien zapobiec przemaczaniu się tych bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 14.09.2022 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Impregnat nie zapobiegnie wnikaniu wody na łączeniach daszków.Mam podobny dylemat i zamierzam uszczelnić daszki srodkiem beko silicon pro4Impregnat na całość wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.09.2022 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 A to środek ogrodzenia nie jest zalany betonem ?Jeśli jest to co tam wniknie?Sam daszek jest klejony zarówno do bloczka jak i fugowany między sobą.Mam u siebie bez żadnej fugi już 5 rok. Co roku idzie tylko impregnacja na całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek007 18.09.2022 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2022 hmmmm.... środek, oczywiście jest zalany betonem. Jednak mnie niepokoją szczeliny między poszczególnymi daszkami i bloczkami. Oczywiście zgadzam się z obowiązkową impregnacją. Chyba spróbuję te łączenia wypełnić klejem, który był stosowany do klejenia bloczków. Zostały mi 3 kartusze, więc je wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts