ziomek1987 21.08.2022 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Czesc.Mam zrobiona hydroilolacje z papy. Pierwsza wartwa papa samoprzylepna. Druga byla zgrzewana. Dodatkowo przed posadzka balkonu dolozylem specjalna" folie w plynie "na laczenia papy. Wydaje mi sie se mam przeciek na laczeniu opierzenia z papa. Mam juz zrobiona elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziomek1987 21.08.2022 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Czy druga wartwa tzn izolacja na posadzce polaczona z elewacja rozwiaze temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 21.08.2022 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Druga hydroizolacja na posadzce izoluje tylko samą posadzkę oraz styk z elewacją w której zatapia się taśmę.Jeśli przeciek dotyczy faktycznie połączenia papy z opierzeniem i balkon sam w sobie nie ma spadku a woda wnika pod papę i nad opierzenie to styk wylewki i opierzenia należało by uszczelnić podczas hydroizolacji wylewki dodatkowo pomalować pionową część wylewki i opierzenie oraz zatopić tam gumową część taśmy uszczelniającej.Jeśli woda wnika na styku ściany to uszczelniacz dekarski odpowiednio wyprofilowany tak aby odprowadzał wodę od ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts