antystnes 22.08.2022 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Witam, Proszę o polecenie producenta i/lub linii modelowej drzwi zewnętrznych. Są to dodatkowe drzwi zewnętrzne, które znajdują się w części garażowej. Mają być przede wszystkim trwałe, w miarę ciepłe i w rozsądnej cenie.Docelowo w kolorze antracytowym. Z góry dziękuję za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 22.08.2022 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) Drzwi mam od ok. roku, więc nie wypowiem się co do trwałości, ale jakąś opcją są KMT 54 Plus. Dałem z montażem, ościeżnica metalowa z wypełnieniem i aluminiowy próg + podest XPS ok. 1300 zł. Może 1500 zł. Lepsze niż z marketu, ale nie mogę powiedzieć że jakaś rewelacja. Po sprawdzeniu:Cena z montażem: ok. 2500 Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez Sativum cena poprawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.08.2022 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Drzwi mam od ok. roku, więc nie wypowiem się co do trwałości, ale jakąś opcją są KMT 54 Plus. Dałem z montażem, ościeżnica metalowa z wypełnieniem i aluminiowy próg + podest XPS ok. 1300 zł. Może 1500 zł. Lepsze niż z marketu, ale nie mogę powiedzieć że jakaś rewelacja. Ojj... to chyba mocno nieaktualna cena. Kalkulacje podstawowego modelu (płaskie) z podobnych serii wychodzą mi ok 2,5 tys (z montażem) a ja wyceniam raczej niedrogo. Ale tak - do garażu drzwi stalowe o grubości 5-6 cm z pianką i ramiakiem drewnianym w środku w zupełności wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 22.08.2022 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 W rok taka zmiana? Mój model to najprostszy w kolorze antracyt - może to ma znaczenie. PS była zniżka i to chyba nie najgorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.08.2022 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) Oj nie wierzę. W cenniku z `19r ten model jest za blisko 1500zł netto. Nawet z rabatami niemal hurtowymi i montażem ciężko byłoby uzyskać tą cenę. A w 20-21 ceny także rosły, w ostatnim roku jeszcze bardziej. Ps. Nie to że uważam że kłamiesz. Myślę, że jest jakaś nieścisłość w naszych wyliczankach. Jesteś w stanie sprawdzić ostateczną kwotę na fakturze? Edytowane 22 Sierpnia 2022 przez finlandia ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 23.08.2022 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) W excelu mam dwie pary drzwi za 6582,82 zł. Przód Supertherm + 54 plus. Zaraz poszukam faktury lub zamówienia. EDIT: Dobra sprawdzone. "Trochę" się pomyliłem Kwota 1300 zł się zgadza - ale za same drzwi (1277,97) Całość - próg, ościeznica, zamki, klamki, pszerzenie XPS: 2106,38 + 432 zł (montaż) Czyli wychodzi 2,5 k. Ach ta pamięć, byłem przekonany że za przód zapłaciłem grubo ponad 4 tys. Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez Sativum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.08.2022 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Ufff, nie ukrywam satysfakcji, bo już się bałem, że to co się słyszy (extra okazyjnych zakupach) jest prawdą.. Nie można wykluczyć że ktoś mógł dostać takie drzwi za 1500zł, ale wtedy firma zarobiłby na nich max 50zł a monter pracował tam za 18zł/h. Możliwe przy dużym przemiale... ale nie liczyłbym wtedy na obsługę typu pomiar, serwis itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 24.08.2022 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2022 Ufff, nie ukrywam satysfakcji, bo już się bałem, że to co się słyszy (extra okazyjnych zakupach) jest prawdą.. Nie można wykluczyć że ktoś mógł dostać takie drzwi za 1500zł, ale wtedy firma zarobiłby na nich max 50zł a monter pracował tam za 18zł/h. Możliwe przy dużym przemiale... ale nie liczyłbym wtedy na obsługę typu pomiar, serwis itp. Jeśli ktoś szuka taniego rozwiązania, to chyba pozostaje market i praca własna. Wtedy 1500 zł może wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.08.2022 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2022 Przypomniało mi się - hurtownie drzwi mają czasem na stanie tanie stalówki za ok 1 tys. zł netto (pewnie aktualnie drożej). Nie montowałem, nie jest to dla mnie warte ryzyka, chociaż nie wykluczam że do budynku gospodarczego bym zaryzykował. Wczoraj mierzyłem drzwi do wymiany. Starymi okazały się montowane przeze mnie ponad 15 lat temu Juwenty. Wizualnie w stanie dobrym, klienci zadowoleni, ale mówią że zimą dookoła drzwi (na skrzydle) pojawiał się szron. Wychodzi mi, że w środku może być niedokładne wypełnienie materiałem termoizolacyjnym przy krawędziach, co dalej jest możliwe jeśli drzwi są na styropianie (wszystkie tanie) lub innych wkładach, a nie "zalewane" pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.08.2022 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 Już miałem brać na zapas drzwi do siebie skoro taka cena . A z tańszych dobrych drzwi bez fajerwerków to rzeczywiście jakieś proste modele KMT, Wikędu lub Mar-Tomu można zastosować. Każda z tych firm ma różne serie drzwi i możesz dopasować sobie to co znaczy dla Ciebie "w rozsądnej cenie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts