Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odór z toalety w łazience.

Adek88

Recommended Posts

Dzień dobry,

Mam problem, mieszkam w bloku mieszkalnym na 2 piętrze. Blok jest 2 piętrowy. Problem pojawia się gdy zamknę wszystkie okna w mieszkaniu, to pojawią się odor z kanalizacji. Gdy chodź jedno okno jest otwarte czy uchylone to problem znika. W czym może być problem?

Proszę o pomoc.

Z góry dziękuję.

Dokładnie tak nak napisała Elifir. U mnie w mieszkaniu był ten sam problem. Okna powinny mieć nawiewniki bądź trzeba je zostawiać na mikro.

Warto też przejrzeć syfony - jeśli będzie miał niską wysokośc słupa wody, to minimalne podciśnienie zassie powietrze z kanalizacji. U nas jeden z syfonów - w kabinie bulgotał po zamknięciu okien.

• Like 1

Dziękuje za odpowiedź.

Rozumiem że jeśli wywietrzniki zostaną otwarte, to problem powinien ustać? To jest nowe mieszkanie i wywietrzniki w mieszkaniu były zamknięte. Mam nadzieje, że Pana rada pomoże. Sprawdzę to za kilka godzin. Deweloper bloku wine zrzucał ze została rura uszkodzona od odpływu brodzika przy montażu gebertitu.

Niestety nadal odór występuje, pomimo tego że wywietrzniki są otwarte. Przyszłym tygodniu będzie sprawdzenie czy rura jest nie uszkodzona, zostanie wprowadzona kamera do rury odpływowej od brodzika, w celu weryfikacji czy nie jest uszkodzona. Pytanie czy jak będzie cała. to np. nie jest problem z wentylacją w budynku? Lub jakiś inny pomysł co może być nie tak? Budynek 2 piętrowy, mieszkanie znajduję się na ostatnim piętrze. Mieszkanie pode mną nie jest zamieszkałe.Proszę o jakieś inne porady co może powodować odór.