kliwer15 30.08.2022 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Witam, segment, stan deweloperski. Na parterze pod schodami mamy taki malutki kibelek: Potrzebuję przesunąć odpływ tego kibelka w kierunku ściany, tak żeby od ściany z drzwiami uzyskać około 120cm. Oś odpływu pójdzie 15-20 cm do tyłu. Powiekszenie jedynego zdjecia jakie mam przed wylewka: Po wylewce jest teraz tak: Troszeczkę samodzielnie remontów robiłem, ale takiej rzeczy jeszcze nie no i budowlańcem nie jestem. Na co zwrócić uwagę ? co potrzebne ? Planuje: 1. skuć posadzkę młotem udarowym wokół, uważając na instalację podłogową i tą rurę odpływową 2. myśleć co dalej, pytać Was na forum .. Z góry dzięki za pomoc! Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez kliwer15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.08.2022 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Ta rura na środku to była oryginalnie w projekcie czy miał być do niej podłaczony brodzik lub wanna .Skuciu podlegać może nie tylko sama wylewka ale także i płyta podłogowa wokół odpływu.Dlatego przygotuj się na taki zakres.Skuj całość wylewki najpierw wokół odpływu.Jeśli wycinając styropian nic tam nie znajdziesz to czeka Cię kucie od odpływu aż do ściany, a następnie podnieś przeginając rury podłogówki aż do pionu i wyjmij ocieplenie aż do płyty betonowej.Jeśli dom nie ma piwnicy w której była by dalsza część rury to idzie ona pod płytą zasypana w piasku, dlatego wykucie wokół odpływu w promieniu 40cmTylko w ten sposób dowiesz się skąd idzie rura lub odpowiednio nisko dołożysz odpowiednie kolano tak aby wyjść w miejscu które Cię interesuje.Rura idzie od lub do umywalki więc może się okazać że kolanko jest na samej górze tuż pod posadzką Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez Mareks77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliwer15 30.08.2022 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Dziękuje za odpowiedź. To oryginalnie w projekcie punkt do podłączenia kibelka. Jedyna rzecz to po prostu jest za blisko drzwi i chcę przed zrobieniem podwieszanego kibelka to przesunąć. Ok - zrozumiałem, że do przeróbki trzeba będzie skuwać głębiej nie tylko posadzka ale też płyta podłogowa. Edit - Dom nie ma piwnicy. Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez kliwer15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliwer15 30.08.2022 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Staram się czytać uważnie kilka razy i chyba zrozumiałem Czy jest szansa że rura "idzie" tak , że jak wejdę od strony ściany z tyłu kibelka i że jak tam zacznę "kopać" to tam się uda podłączyć kolanko i nie trzeba będzie skuwać całej posadzki do drzwi i podnosić podłogówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliwer15 30.08.2022 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Rura idzie od lub do umywalki więc może się okazać że kolanko jest na samej górze tuż pod posadzką Liczę na to, zobaczymy co się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts