marekww 30.08.2022 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Witam Do tej pory często przeglądałem forum i znajdowałem odpowiedzi na moje pytania/wątpliwości. Dzisiaj nadszedł czas żeby założyć konto i założyć własny wątek Wczoraj ekipa zakończyła krycie dachu blachą, w weekend przyglądałem się postępom i nie miałem specjalnych zastrzeżeń. Elementy które wzbudzają moje wątpliwości zostały wykonane wczoraj a ja nie mogłem być przy odbiorze. Nie jestem przekonany do jakości wykonania cięć przy krawędzi wiatrownic od strony lukarn, jedna jest usytuowana z przodu domu a druga z tyłu, z przodu jest całkiem ok, natomiast z tyłu blacha wystaje ponad krawędź wiatrownicy i jest wyszczerbiona na szczytach schodków... Ktoś się ewidentnie nie przyłożył. Podobnie z obróbką okna, prawe okno ma ładnie dopasowany kołnierz a lewe jakieś niechlujne fale. Czy powyższe elementy mają wpływ na funkcjonalność pokrycia czy to tylko estetyka? Dzisiaj zamierzam się spotkać z wykonawcą więc przydały by się jakieś argumenty jeżeli wymagane są poprawki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.08.2022 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Poprawki wyglądają na typowo związane z estetyką. Przyjrzeć się wszystkiemu aby wyłapać takie rzeczy wypisać na listę i wręczyć wykonawcy.Mają wszystkie poprawić bez uszczerbku na funkcjonalności i szczelności pokrycia.Ewidentnie pracownik bez nadzoru nie przykładał się do wykonywanych czynności przez co powstały właśnie wygięcia blachy, wyszczerbienia, błędy w docinaniu i inne tego typu niedoróbki psujące całość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.09.2022 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Trudno ocenić krycie na podstawie takich zdjęć. Przedstawione zostały szczegóły. Dolny fragment kołnierza okna do dopracowania. Natomiast wiatrownica trochę za niska i nie jest to wada tylko estetyczna. W przypadku gdy zastosowano tam uszczelkę samoformującą (puchnącą) to do przyjęcia. Natomiast gdy jest tam pustka to będzie nawiewany śnieg, mogą się dostać małe ptaki i owady. W przypadku gdy krycie wstępne zostało wykonane folią dachową to koniecznie należy zamontować dodatkową obróbkę zamykającą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts