Eddyemeere99 04.09.2022 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2022 Witam wszystkich Mam założone nowe okna w poniemieckiej, nieocieplonej kamienicy. Nie ma żadnych ciepłych parapetów itd. Od wnęki na parapet (dołu ramy) mam koło 5 cm i zastanawiam się, czy mogę podnieść i wyrównać dół otworu okiennego za pomocą styropianu grafitowego, by, z założenia, przy okazji docieplić otwór okienny. Czy będzie to dobre i stabilne rozwiązanie, czy granitowy parapet nie pęknie na takim podłożu? Długość parapetów będzie wynosić ok 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 04.09.2022 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2022 Możesz tak to wykonać. Styropian przed osadzaniem ( klejeniem ) parapetów zazbroić siatką elewacyjną zatopioną w kleju z osadzonymi narożnikami itp.Skrzynki z kwiatami będą bezpieczne a jak nikt na nim nie będzie skakał to nie pęknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts