grygu 09.09.2022 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2022 Witam, Jestem zielony jeśli chodzi o remont, ale malowałem już nie raz (co prawda już wcześniej pomalowana ścianę). Mam teraz taki problem. Kupiłem dom i ekipa zrobiła mi gładź, niestety w pewnych miejscach wystaje tynk a jak go zamaluje to pozostaje plama. Proszę mi powiedzieć czy jest na to jakiś sposób czy mam to po prostu zamalować ze 3-4 razy ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.09.2022 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2022 Jeśli ściany po szpachlowaniu są gładkie a wystającym tynkiem nazywasz żółciejsze odcienie ( plamy ) to malowanie załatwi Twój problem.To nie jest nic dziwnego tym bardziej przy dzisiejszych metodach szpachlowania natryskowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Orexog 21.09.2022 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2022 Najlepiej byłoby gdybyś do pytania dołączył zdjęcie tego co jest według Ciebie tym odstającym tynkiem. Będzie łatwiej z trafniejszą odpowiedzią. Polecam najlepszekolorowanki do druku.Jeśli plamy to rzeczywiście zamalowanie kilkukrotne powinno rozwiązać problem.Znaczenia snusennikPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 27.09.2022 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Szanowny Panie,jeżeli tynk „wystaje” spod gładzi może to oznaczać, że gładź została przetarta podczas szlifowania lub została nałożona w zbyt cienkiej warstwie. Jeśli nałożenie kilku warstw farby nie przyniesie pożądanego efektu, to rozwiązaniem jest ponowne nałożenie gładzi, przeszlifowanie jej odpylenie i pomalowanie. Może Pan wykorzystać gotową masę szpachlową Śnieżka Acryl-Putz FS20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grygu 02.10.2022 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2022 Bardzo dziękuję za odpowiedzi ! Na szczęście dwukrotne pomalowanie rozwiązało problem i udało się zamalować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts