zbyneksmetana 13.09.2022 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Przeprowadziłem się własnie do starej wynajętej kamienicy i czuje jakby wilgoć i jakby chłód. Pomiarów wilgoś/temperatura nie robiłem bo dopiero higrometr zamówiłem. Mam pytanie. Chciałbym osuszyć jeden pokój. Czy jest realne osuszenie pokoju jakimś w miarę ekonomicznym i tanim osuszaczem (powiedzmy 300-500 zł)? Gdyby to było moje mieszkanie nie liczyłbym się tak z kosztami.Chodzi o jeden pokój nie całe mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.09.2022 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Osuszacza nie me sensu kupować - bo to się używa raz i jest sporo firm wypożyczających.Ale idzie sezon grzewczy - więc jak wentylacja działa, to będziesz potrzebował nawilżać, a nie osuszać. Więc sprawdź, czy masz w oknach albo ścianach nawiewniki i czy wywiewy wciągają powietrze (domowy sposób to sprawdzenie, czy płomień świecy/zapalniczki chce polecieć do komina wentylacyjnego).Jak tak - wstrzymałbym się do wiosny. Jak nie - trzeba naprawić wentylację i to najprawdopodobniej rozwiąże problem z wilgocią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyneksmetana 13.09.2022 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Co do nawilzania to to akurat mozna zapomnieć o suchosci. Tu jest wilgoć .. muszę coś z tym zrobić. To jest taki pokój w domu jakby na poziomie parteru a nawet trochę niżej. Widzę po scianach że grzyb zamalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 13.09.2022 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Jak napisał Kaizen, za chwilę się zacznie sezon grzewczy, grzać i wentylować - osuszy się samo. Ale problem leży bardziej w tym, że ta wilgoć skądś się tam bierze - pewnie podciąga kapilarnie z fundamentu, więc za chwilę problem wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyneksmetana 13.09.2022 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Skąd się bierze to ze tak powiem nie moja brocha ... nie mój dom, nie mój cyrk nie moje małpy. Ja jestem ciekawe czy tymi tanimi osuszacami mozna coś osuszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.09.2022 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Ja jestem ciekawe czy tymi tanimi osuszacami mozna coś osuszyć Tak. Buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyneksmetana 14.09.2022 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Ciekawostka w pokoju jaest temperatura 20.8 Celsjusza a wilgotność to 68-69%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 14.09.2022 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 A jest tam jakaś wentylacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 15.09.2022 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2022 Skąd się bierze to ze tak powiem nie moja brocha ... nie mój dom, nie mój cyrk nie moje małpy. Ja jestem ciekawe czy tymi tanimi osuszacami mozna coś osuszyć Gdzieś był podobny temat na forum. Pisałem w nim jak maszynką za ok 400zł suszyliśmy pomieszczenie ze świeżymi tynkami, bo na czasie inwestorowi zależało. Przez noc ściągał 12-15Lwody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts