Iggy2005 14.09.2022 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Witam. Niedawno kupiłem swoje pierwsze mieszkanie. Niestety w tematach remontowych jestem kompletnie zielony a sufit w łazience wygląda jak w załączniku. Jak widać powierzchnia płyty nie jest równa, powiedziałbym raczej, że nawet jest zniszczona. Wiem, że te pytania zabrzmią absurdalnie dla Was - ekspertów, ale czy moglibyście podpowiedzieć co taki zupełny amator jak ja mógłby z tym zrobić aby zrobić z tego zwyczajny sufit w łazience? Jakbyście mogli dosłownie w 3 zdaniach napisać co po kolei należałoby zrobić, no bo samo malowanie pewnie nie wystarczy aby pokryć ten sufit i aby wyglądał on chociaż "w miarę" tak jak powinien wyglądać sufit w łazience. Wiem, że pytania brzmią tak jakby pytał pięciolatek, no ale niestety moje doświadczenie remontowe jest zerowe. Czy w ogóle według Was ktoś kompletnie zielony jak ja jest w stanie ogarnąć ten sufit na tyle żeby był równo wyszlifowany (jeśli to konieczne) i odmalowany? Możecie się pośmiać, ale będę wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 15.09.2022 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2022 Przecież to płyta goła. Zagruntuj, połóż gładź gipsową, zagruntuj, pomaluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.09.2022 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2022 ostatnio trenowałam gładzie. Kupiłam gładź gotową w kubełku, bo rozrabianie proszku jest męczące. Z kładzeniem jest trochę zabawy, szpachelką czy packą. Potem dwie drogi. Jak ma być pięknie, to packa z papierem ściernym i szlifujemy a potem jakąś gładzią typu finish i malowanie. Jak ma być mniej pięknie ale szybciej i wygodniej, to gładź po kawałku położenia równamy wilgotną gąbką. I już nie bawimy się w szlifowanie, które jest upiorne, ale od razu malujemy. Polecam drugi sposób, jest szybki a efekt zupełnie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 27.09.2022 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Szanowny Panie,w pierwszej kolejności należy usunąć wszystkie luźne fragmenty podłoża. Można to zrobić szpachelką. Następnie podłoże odpylamy i gruntujemy dobrej jakości gruntem, np. gruntem polimerowym Śnieżka Acryl Putz GU40. Grunt zwiąże kurz i zabrudzenia, zwiększy przyczepność. Do wygładzenia powierzchni rekomenduję wybór gładzi wapiennej Śnieżka Acryl-Putz RV13 Renova, która jest dedykowana do łazienek. Po wyschnięciu gładzi trzeba ją wyszlifować, odpylić, ponownie zagruntować i pomalować farbą nawierzchniową (np. taką przeznaczoną do pomieszczeń „wilgotnych”). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 27.09.2022 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 ostatnio trenowałam gładzie. Kupiłam gładź gotową w kubełku, bo rozrabianie proszku jest męczące. Z kładzeniem jest trochę zabawy, szpachelką czy packą. Potem dwie drogi. Jak ma być pięknie, to packa z papierem ściernym i szlifujemy a potem jakąś gładzią typu finish i malowanie. Jak ma być mniej pięknie ale szybciej i wygodniej, to gładź po kawałku położenia równamy wilgotną gąbką. I już nie bawimy się w szlifowanie, które jest upiorne, ale od razu malujemy. Polecam drugi sposób, jest szybki a efekt zupełnie OK Przed malowaniem gładź się gruntuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.10.2022 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Przed malowaniem gładź się gruntuje.. W idealnym świecie na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts