guja 20.09.2022 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Witam mam problem po montażu bramy jak na zdjęciu. Czy u innych producentów to też tak wygląda, po ubu stronach mozna wsadzić palec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 20.09.2022 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Zamieść zdjęcie bardziej z oddali uwidoczniajace gdzie faktycznie jest ta szpara. Z tego co mogę ze zdjęcia wywnioskować to to że jeśli brama jest typu roletowego i jest źle wyregulowana na krańcówkach co powoduje że po zamknięciu schodzi za bardzo w dół powodując zawijanie się ostatniego modułu rolety i tym samym szparę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.09.2022 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2022 To wygląda na dolny róg zwykłej bramy segmentowej. Różne są uszczelki na spodzie. Dziurę prędzej czy później wygryzie tu mysz Bramy z założenia nie mają deklarowanej szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guja 22.09.2022 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Tak jest to dolny panel bramy garażowej. Producentem paneli jest EPCO i wygląda to tak z przekroju. Myślę że brama za mocno dociska uszczelkę dolna to raz, ale może jest jakiś patent na uszczelnienie tego miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.09.2022 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 (edytowane) Patent to ponowne programowanie krańcówek bramy ale to tylko zmniejszy szparę bo przygnieciona mogła zapamiętać już kształt do którego dąży przy zgniataniu.Rysunek panelu i uszczelki zamieściłeś sam więc jeśli poprowadzisz prostą linię wyznaczaną przez uszczelkę boczną koło profilu jezdnego to tak czy inaczej bez docisku będzie tam mały trójkącik Możliwe że założenie listwy progowej pozwoliło by zamiast wyginać uszczelkę wybrzuszać ją przy docisku. https://allegro.pl/oferta/uszczelka-garazowa-prog-do-bramy-sgd02-3mb-9351264040 Wymiana na inny model może jeszcze bardziej poprawić sytuację. https://komponentydobram.pl/produkt/uszczelka-dolna-do-paneli-epco-2/ Edytowane 22 Września 2022 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guja 22.09.2022 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Widziałem tą uszczelkę ale pochodzi ona od szerszego panelu, jest wyższa i szersza od mojej według informacji co znalazłem w necie ( 2cm wyższa ). Cieszyłem się że nie mam ciętego dolnego panela tylko zakończony w całości a tu taki klops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 23.09.2022 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 To jest właśnie przykład na "taka sama tylko tańsza". Gdyby na dole był profil zamykający i inny rodzaj uszczelki prześwit byłby minimalny. Ale za to tutaj mamy gratis opcję "przepust na kabel do kosiarki" Porozmawiaj z producentem czy oferują inne rozwiązania. To da się w miarę łatwo samodzielnie "doposażyć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guja 23.09.2022 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Akurat brak profilu dolnej był dla mnie na + , wygląda to bardziej estetycznie tylko rozczarowuje sam kształ uszczelki. Zastanawiam się jeszcze czy boczna uszczelka nie powinna być dłuższa? Gdziekolwiek szukam na zdjęciach to w wiekszosci przypadków jest poniżej poziomy dolnej a u mnie na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 23.09.2022 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Faktem jest że powinna dochodzić do samej podłogi, ale ze zdjęcia wynika że to 1cm..... możliwe że przy zakładaniu bramy tak to zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts