karolcia4475 21.09.2022 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2022 Chcę aby tynkarze wkleili mi siatkę z włókna szklanego w miejscu styku poduszki stropu ze ścianami z bloczki komórkowego aby zatuszować ewentualnie pękanie. (Rada od innych fachowców). Powiedzieli ze do tej pory tego nie robili w innych domach i nie są pewni czy dać ją przed szprycem czy po szprycu przed tynkiem. Co sądzicie na ten temat, jak powinno to być zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.09.2022 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 (edytowane) Szpryc sugeruje że tynki cementowo wapienne Dlatego przed szprycem i siatka nie z włókna szklanego tylko specjalna stalowa siatka Rabitza .Jeśli tynki gipsowe to aby nie było elementów metalowych gwoździ itp faktycznie siatka z włókna najlepiej wklejona, wtopiona po szprycy wstępnej. Pękanie na poduszce raczej nie występuje no chyba że jej nie ma i wieniec jest lany bezpośrednio na bloczki suporeksu.Pękanie występuje raczej na samym suficie przy stropach gęstożebrowych np. Teriva. Edytowane 22 Września 2022 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jinchastain 04.10.2022 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Też tak myślę. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts