duble2 25.09.2022 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Witam robie remont starego domu chcę zrobić na piętrze podłógówke ,piętro ma 7,50x7.30m.O dziwo różnica między poziomami jest tylko 0,8cm.Belki stropowe są zdrowe w dodatku mają 18 cm i są rozłożone co 100cm na to są przybite deski 3 cm. teraz przykręciłem na to płyty osb 22 z wpustem.Mój plan jest taki aby zrobić napierw ściany z płyt gk.póżniej na podłoge rozłożyć maty z wpustami na rury 16mm i zalać to anhydrytem 3,5 cm.Czy to dobry plan?czy ktoś już tak robił?Dziękuje za rady i pozdrawmiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 25.09.2022 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Witam robie remont starego domu chcę zrobić na piętrze podłógówke ,piętro ma 7,50x7.30m.O dziwo różnica między poziomami jest tylko 0,8cm.Belki stropowe są zdrowe w dodatku mają 18 cm i są rozłożone co 100cm na to są przybite deski 3 cm. teraz przykręciłem na to płyty osb 22 z wpustem.Mój plan jest taki aby zrobić napierw ściany z płyt gk.póżniej na podłoge rozłożyć maty z wpustami na rury 16mm i zalać to anhydrytem 3,5 cm.Czy to dobry plan?czy ktoś już tak robił? Dziękuje za rady i pozdrawmiam. Ja ma drewniany strop z belek i 32mm deski podłogowe. Podłoga w sumie ma jakieś 50mm grubości (drewno). Na dole mam ogrzewanie podłogowe. Na górze nie mam ogrzewania i jest tam często cieplej niż na dole bo podłoga od spodu jest nagrzewana ciepłym powietrzem przy suficie parteru. Ciepłe powietrze wchodzi też na gorę klatką schodową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duble2 25.09.2022 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Rozumiem ale na wszelki wypadek wole sobie zrobić to ogrzewanie bo wyłączyć zawsze się da.Gozrej jak będzie zimno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts