Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień dobry. Kończę budowę, ale nie mam jeszcze docelowego przyłącza prądu. PGE Dystrybucja nie zrealizowało przyłącza w określonym umową terminie. Mam za to przyłącze budowlane. Czy wie ktoś może, czy z takim przyłączem mogę uzyskać pozwolenie na użytkowanie domu?
https://forum.murator.pl/topic/270319-pozwolenie-na-u%C5%BCytkowanie-z-przy%C5%82%C4%85czem-budowlanym/

Jeśli jest protokół od elektryka, to powinno przejść. Mierzyliśmy budynki "nowe" które miały napowietrzny kabel ze starego budynku czyli na mapie nie było NIC z elektryczności, bo linni napowietrznej od budynku do budynku lub słupa nie rysuje się (obecnie, kiedyś rysowało się). I nie było reklamacji czyli odbiór przeszedł.

Może zależy to od rejonu, zadzwoń do Pinb i dystrybucji.

Ja mam ten sam problem i nie przeszło. PINB wymaga umowy na zasilanie budynku mieszkalnego lub oświadczenia o gotowości świadczenia usługi dla budynku mieszkalnego wystawionego przez PGE,a umowy ani oświadczenia PGE nie wystawi dopóki nie będzie przyłącza docelowego. Nadmienię, że 10 lat temu

też czekałem na przyłącze docelowe i nie było najmniejszego problemu z odbiorem na budowlanym - też PGE, tylko inny rejon.