leeh 25.09.2022 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Dzień dobry. Kończę budowę, ale nie mam jeszcze docelowego przyłącza prądu. PGE Dystrybucja nie zrealizowało przyłącza w określonym umową terminie. Mam za to przyłącze budowlane. Czy wie ktoś może, czy z takim przyłączem mogę uzyskać pozwolenie na użytkowanie domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.09.2022 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Jeśli jest protokół od elektryka, to powinno przejść. Mierzyliśmy budynki "nowe" które miały napowietrzny kabel ze starego budynku czyli na mapie nie było NIC z elektryczności, bo linni napowietrznej od budynku do budynku lub słupa nie rysuje się (obecnie, kiedyś rysowało się). I nie było reklamacji czyli odbiór przeszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemmko 27.09.2022 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Może zależy to od rejonu, zadzwoń do Pinb i dystrybucji. Ja mam ten sam problem i nie przeszło. PINB wymaga umowy na zasilanie budynku mieszkalnego lub oświadczenia o gotowości świadczenia usługi dla budynku mieszkalnego wystawionego przez PGE,a umowy ani oświadczenia PGE nie wystawi dopóki nie będzie przyłącza docelowego. Nadmienię, że 10 lat temuteż czekałem na przyłącze docelowe i nie było najmniejszego problemu z odbiorem na budowlanym - też PGE, tylko inny rejon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 27.09.2022 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Nie przejdzie. Potrzebny jest „protokół odbioru przyłącza” a to dadzą po postawieniu skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts