pawel0014 26.09.2022 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 (edytowane) Witam, chciałbym prosić Forumowiczów o pomoc, mam uszczelkę jak na zdjęciu, chyba wciskana, nie klejona (mam rację?). Drzwi słabiej przylegają u góry w kącie w okolicy łączenia pionowej i poziomej uszczelki skąd wieje.. Chciałbym prosić o pomoc czym to lepiej uszczelnić, myślałem by na płaską część uszczelki dokleić coś takiego: https://www.castorama.pl/uszczelka-tesa-profil-d-brazowa-id-15223.html#reviews-tab. Czy to dobry pomysł ? Z góry dziękuję. Edytowane 26 Września 2022 przez pawel0014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.09.2022 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 To wymaga regulacji na zawiasach a nie doklejania jakiś dodatkowych uszczelek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel0014 27.09.2022 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Dzięki za odpowiedź. Pierwszy raz widzę takie zawiasy, da radę to wyregulować amator ? nie wiem dlaczego obraca mi zdjęcia, przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.09.2022 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Powinny być wkręty na imbusa do regulacji .Poszukaj w necie po typie drzwi i okucia. ( zawiasu ) Ten zawias trochę tam krzywo.... kto to osadzał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel0014 27.09.2022 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 (edytowane) To chyba tylko ten plastik-osłona odstaje to będzie chyba taki zawias lub podobny, ale nie widzę tu regulacji która dociskala drzwi do ościeżnicy, chyba ze mam po prostu wkręcić głębiej zawias w futrynę Edytowane 27 Września 2022 przez pawel0014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.09.2022 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Możliwe,,,,, po zdjęciu osłonki pojawią się wkręty.Jeśli nie przylegają to reguluj zawiasami w futrynie a nie w drzwiach.Jeśli na górze jest luz to dokręcić górny zawias lub odkręcić dolny.Rób to delikatnie o 0,5 - 1 obrótJeśli są trzy zawiasy to reguluj dwa.....środkowy o 0,5 tego co górny itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel0014 27.09.2022 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 jest tak jak mówisz zgaduję, że klasycznie dokręcam w prawo zgodnie z zegarem? Dziękuje Ci za wyrozumiałość w dość prostym temacie, bałem się wyśmiania.. pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.09.2022 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Tak jak napisał kolega: najpierw regulujemy. Najlepiej jakbyś poziomicą (jeśli oko nie jest wprawne) "wybadał" w czym problem. Czasem może się "zwyczajnie" wygięło skrzydło ale wtedy też regulacja może pomóc. Dodanie uszczelki to ostateczność, często pogłębia problem zamiast go niwelować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts