michcio0711 26.09.2022 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Mam dość nietypowe pytanie dotyczące drzwi zewnętrznych Wikęd. Niedawno (tego lata) wstawiłem nowe drzwi - wzór 26D, linia Optimum z ościeżnicą Termo.Po czasie okazało się, że drzwi bez doświetlenia niestety niezbyt się sprawdzają i w przedpokoju jest po prostu ciemno. Lepszą decyzją byłby wzór 42. Ze względu na to, że potrzebuję zamówić jeszcze jedne, podobne drzwi, w których przeszklenie byłoby już zbędne, zastanawiam się, czy nie byłoby możliwe zamówienie wzoru 42 (z doświetleniem) z tej samej linii i z taką samą ościeżnicą (Optimum Termo) a następnie po prostu zamiana samych skrzydeł, bez wymontowywania ościeżnicy? Ościeżnice pewnie będą jednakowe, ale zastanawia mnie to, czy rozmieszczenie zawiasów i okuć są jakoś ustandaryzowane, czy może robione są pod konkretne drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.09.2022 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Wydaje się że są to standardy. Zdarzyło mi się wymieniać skrzydło - było ok. Ale.. nigdy nie dałbym za to głowy a musząc podejść do takiego zabiegu, to pytanie wysłałbym do fabryki (znajdź wcześniej nr zlecenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts