Janko. 27.09.2022 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Proszę o podpowiedz, czy biały nalot na sosnach - to zjawisko normalne, czy też to jakaś choroba / szkodnik? Trochę przypomina to ochojnika sosnowego... Są dość bujne i mocno zielone. Ale pojawiają się pojedyncze zbrązowiałe igły. Dokładnie są to sosny czarne, green tower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2022 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 http://zielonem.blogspot.com/2016/03/ciekawy-gatunek-sosny-czy-moze-sosna.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko. 13.10.2022 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Czyli jednak ochojnik? Czytałem sporo nt. temat oglądałem zdjęcia, ale ciągle mam wątpliwości...Nigdy nie zauważyłem żadnych robaczków.Nie nie jest to też sosna oścista (opisana w artykule, który przesłałaś), tylko sosna czarna green tower. Co sugerujesz zrobić teraz, jesienią? Oprysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.10.2022 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 nic. Nie ta pora roku na opryski. Na przedwiośniu promanal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts