Robinson74 27.09.2022 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Zastanawiam się nad jednym. Różne wizualizacje pralek i suszarek w zabudowie szafkowej pokazują, że są one dość ciasno spasowane z otaczającymi ściankami szafek. Czy w rzeczywistości tak je montujecie? Po pierwsze wydaje mi się, że producenci wymagają ok. 5-10 cm luzu po obwodzie. A po drugie, w jaki sposób wsuwać taką pralkę (a szczególnie suszarkę) w taką wąską wnękę. Przecież tam dłoń nie wejdzie, nie mówiąc o całej ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 27.09.2022 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Zastanawiam się nad jednym. Różne wizualizacje pralek i suszarek w zabudowie szafkowej pokazują, że są one dość ciasno spasowane z otaczającymi ściankami szafek. Czy w rzeczywistości tak je montujecie? Po pierwsze wydaje mi się, że producenci wymagają ok. 5-10 cm luzu po obwodzie. A po drugie, w jaki sposób wsuwać taką pralkę (a szczególnie suszarkę) w taką wąską wnękę. Przecież tam dłoń nie wejdzie, nie mówiąc o całej ręce. Tu nie jest aż tak ciasno a wygląda spoko: Poza tym można różnie to sobie zaprojektować, np. słupek ma konstrukcję "ażurową", dostęp do pralki jest z boku (łatwo można zdjąć panel boczny i wypchnąć urządzenie od tyłu, od strony innej szafki, zamaskowany jakimiś drzwiczkami, itd. a tylko od frontu ciasno spasowane są blendy wokół pralki i suszarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 28.09.2022 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Również mi się wydaje, że owe sprzęty nie mogą być ciasno spasowane, ponieważ wytwarzają wibrację i prędzej czy później odbiłoby się to na przylegającej do pralki/suszarki zabudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts