gali20 27.09.2022 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Cześć, mam pytanie pewnie bardziej do konstruktorów dom z poddaszem 130 m2 8x11m budowa na ławach fundamentowychmateriał scian silikat pytanie własciwe:od jakiej szerokości otworu okiennego stosuje sie zbrojone słupy betonowe?mam w projekcie okno 3.5 m i mam zastosowane słupy, jest plan na zmniejszenie do max 2.5, czy słup będzie konieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.09.2022 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Od tego jest konstruktor, autor projektu oraz kierownik budowy. Informacja z forum niczego tu nie zmienia. Bez zamieszczenia rzutów projektu to jak wróżenie z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2022 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Potrzebne są m.in takie informacje:- obciążenia tego nadproża - obciążenia tej ściany- wytrzymałość ścian- długość ścian w obu kierunkachi kilka innych... Silikat i otwór 2,50m - prawdopodobnie może być bez słupów ale trzeba spojrzeć całościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts