nowptrk21 02.10.2022 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2022 Szanowni forumowicze, Mam zapewne banalne dla was pytanie w kwestii okien. Chciałbym pomóc znajomej starszej osobie, ale potrzebuję małego naprowadzenia Wspomniana pani dwa lata temu przeprowadziła się do mieszkania, które zostało wyremontowane tuż przed zakupem. Narzekała później na podwiewanie od drzwi balkonowych zimą i niedawno w końcu przesłała mi zdjęcia "podejrzanego". Na moje oko za ten element zachodzi rygiel przy zamykaniu drzwi klamką. Prawdopodobnie przez jego pęknięcie zamknięte drzwi nie przylegają dobrze do ramy. Czy jakaś dobra dusza mogłaby spojrzeć i powiedzieć jak nazywa się ta część? Kompletnie nie znam się na oknach, przeglądałem niedawno różne sklepy internetowe próbując wizualnie dopasować ten element do czegoś w akcesoriach okiennych. Niestety bez sukcesów, bardzo dużo tego Zakładam że tę część można gdzieś dokupić. Znając nazwę byłbym w stanie popytać stacjonarnie lub poszukać jej w sieci. P.S. Okna są drewniane, producent nieznany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.10.2022 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2022 Szukaj zawiasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 03.10.2022 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Czasem lepiej nic nie pisać...To zaczep obwodowy, rowek 7/8. Nie widać drugiej strony ale powinien być odpowiedni np.taki;https://okucia.sklep.pl/produkt/zaczep-obwiedniowy-do-drewna-euronut-7-8/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.10.2022 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2022 No i skoro pękł to trzeba usunąć przyczynę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowptrk21 13.10.2022 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Czasem lepiej nic nie pisać... To zaczep obwodowy, rowek 7/8. Nie widać drugiej strony ale powinien być odpowiedni np.taki; https://okucia.sklep.pl/produkt/zaczep-obwiedniowy-do-drewna-euronut-7-8/ Dziękuję za pomoc, to była właśnie ta część. Zamówiłem co prawda nieco inny (z dwoma otworami) bo ich liczba+położenie zgadzały się z tym uszkodzonym, ale wszystko jest ok. Zaczep jest założony od wczoraj - podobno teraz są to już zupełnie inne, szczelne drzwi balkonowe. Raz jeszcze wielkie dzięki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts