Pawson666 07.10.2022 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2022 Witam, pytanko czy stosował ktoś z Was "Folia termoizolacyjna Alufox" na ocieplenie stropu w jednorodzinnym ? Dach ocieplony wełną i chciałem docieplić strop ale nie chce za bardzo tracić wysokości. Poddasze "trochę" użytkowe . Chodzi mi głównie czy da radę ociaplić mata czy jednak sprawdzone metody wełna bądź styropian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.10.2022 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2022 Użyj szukajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson666 07.10.2022 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2022 Szukałem ale na temat ocieplania stropu mieć nie znalazłem chyba że coś źle szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.10.2022 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2022 Szukałem ale na temat ocieplania stropu mieć nie znalazłem chyba że coś źle szukałem Wpisałeś "alufox"? Mi dużo znajduje. A czy na połaci, czy na stropie - lambda ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 07.12.2022 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 osobiscie szedł bym w sprawdzone rozwiązania . Wzór na opór cieplny (R=d/lamba) wyraźnie wskazuje że grubość materiału ma tutaj znaczenie. Idź w wełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts