foresto 08.10.2022 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2022 Panowie, Panie, jako że to mój pierwszy post to witam wszystkich serdecznie . Potrzebuję porady w temacie wykończenia ścian i sufitu w garażu. Na początek kilka informacji: - garaż w bryle budynku, - ściany zewnętrzne z prefabrykatów betonowych (gładka powierzchnia) - ściana wewnętrzna gazobeton, z położonym tynkiem - sufit goły prefabrykat Ściana wewnętrzna właściwie jest gotowa do malowania, ale nie wiem co zrobić z sufitem i ścianami z prefabrykatów. Prefabrykaty ogólnie mają gładką powierzchnie ale są mało estetycznie zaszpachlowane na łączeniach (zdjęcia). W garażu będzie się działo także nie zależy mi żeby było pięknie i gładko, ale musi być praktycznie i w miarę możliwości estetycznie. Czy konieczne będzie położenie warstwy tynku na te prefabrykaty, czy może jest jakieś mniej czasochłonne i tańsze rozwiązanie? Może ktoś może polecić jakąś dobra farbę do prefabrykatów z dobrym kryciem? Jak byście to wykończyli? Będę wdzięczny za wszystkie porady i pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.10.2022 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2022 To tylko garaż. Zakup najtańsze białe płytki i opłuż do poziomu 140 - 160 cm, a powyżej zwykła gęsta farba nakładana wałkiem.Struktura wałka zakamufluje małe nierówności i szpachlowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 10.10.2022 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Na sufit zawsze możesz wrzucić te samoprzylepne panele gąbkowe. Są tanie, w wielu kolorach i kształtach, a do tego tylko przyklejasz jeden obok drugiego i po pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts